Tuesday, April 14, 2009

TAG dr 2 mama

owhh... ini tag dari mama aQish & mama Erfan.. iye.. sy buat ler jugak kan.. nnt kata x alert plak.. hehehe!! jom tgk ape yg sy dh jawab utk tag kali ini.. huahuahua!!! (herk??!! nape gelak cenggitu ye?)

1) Letakkan Gambar Anak yg baru lahir. Gambar kalo boleh mestilah gambar yang msh dalam wad maknanya gambar anak hari PERTAMA.

tgn pak pecHo x kretip!!! abis nmpak golap anak gue!!
(err~~ tp mmg cikBetty golap selepas dilahirkan.. hehe)

haa... ni gambo selepas 2 jam di lahirkan.. dalam wad lagi ni.. sy dok lam wad kelas biase aje.. suasana di wad iteww sgt bising kerana waktu melawat..sebelah katil sy, ada sorang awek muda yg prgnt 7month.. anak pertama juge..tp dia rasa mcm nk terbersalin.. tu yg kene tahan wad..mlm sblm tu dia kene tdo lam labour room.. sy tdo sorang² dgn menahan sakit ya amat..naseb ada sorang kakak reporter (dia suka bercakap byk), rajin melawat sy..kakak reporter suh saya berkawad mcm askar utk mempercepatkan proses.. sy ikut jua sbb dia ade pengalaman, sy zero aje..kakak reporter nk baby girl sbb 3 anaknye suma boy belake.. tp doc kata baby dia kecik.. dia dan awek tu jua yg membantu sy memakaikan baju & pampers utk cikBetty.. owhh.. terima kaseh byk² kakak reporter & awek muda.. bila bisa kita ketemu lagi?

2) Letakkan butir ini :

Nama penuh :
Putri Nurbatrisyia Binti R Paisor (Nama dlm ic neh..)

Nama Panggilan :
risya/shasha/betty/mektok (hahaha)

Jantina :
ler.. of course gegirl laaa

Tarikh Lahir :
11hb Februari 2008 (lewat 2hari!)

Tempat Lahir :
Bilik Bersalin, Tingkat 1, Spital Besor Klang
(bersalin sorang², xdo sapo nunggu eden!! huwaaaaaaa~~~)

Berat Lahir :
2.9kg

Cara Kelahiran :
menelentang (hahaha!!) Normal laa..

3) last sekali... apakah harapan korang pada anak ini.. dan korang nak anak ini jadi apa besar nnt... dan KENAPA..?

harapan? :
harap princess jadi anak yg solehah (jgn jd cam mama =P), rajin blaja, bijak, (sebab tu letak nama Batrisyia-means-bijak), pandai berdikari, jgn nyusahkan org lain.. bla..bla..bla.. (maknenye tggu cikBetty besor, nnt ade laa nota tambahan utk dia.. hehe)

besar nk jadi ape? :
hemmm.. kalo boleh besar nnt nk suh jadi jutawan.. nnt leh ler tumpang senang.. hehehe (boleh ke cenggini?)


::::::::weee~~~ sy dgn rela hati menagging anda :::::::::
suma mama/ummi/ibu/ammi/mak/mummy/amma yg sedang membaca ini..
(kalo bakal mummy pon muleh juge... simpan lam draft, then publish after ur delivery ye..
i meant it! =P)

sila laa yee

4 comments:

Beautiful Disaster said...

kalo bakal mummy tu aku lar tu. lame nye nk smpn dlm draft. hahaha. wah, bgs lar. at lis ade gak yg leh wat kawan. aku ni esok tah cmne le gupenye.

tHrEE oF us said...

Beautiful Disaster : hehe.. mmg target ko pon ryn.. hahaha!!!

jajazuzu said...

aku ko taknak tag La?


hauahahhauahahhahahaha...kucing aku baru bersalin ni. ada pic dia ni ha...

tHrEE oF us said...

jajazuzu : boleh juge.. aku xde hal.. sila ambil tag ini ye.. =P