Tuesday, August 24, 2010

Betty @ 'pak pung'


Salam ramadhan..

Hehe! Dh lama x bersiaran scara langsung. Huhu! pejam celik, kejap jek dh masuk 14 ari kita bpuasa. Bj raya dh beli ke? Thn ni tema kitaorg kaler green mcm betty pkai kt pict tu.(sbnrnya tu la bj raya dia) Haha!

Oh.. Mlm td kami ke majlis buka puasa. Org adalah sgt ramai sampai nk lalu g amek mknan pn tsekat2 kt krusi. Huu..

Gamba kt atas tu diambil time c betty ni tgh menggedik dgn 2org abg cute. Haha! Motif sbnar c betty adalah - misi mengepau jajan dorang - hehe!

Okeh, tu saje wat masa neh.. Nnt kalo rajin, kawe update lg. Sekian.

nota:
maksud pak pung = kenduri kawin

Wednesday, August 18, 2010

Masih belum 30T..

Salam,

hari ini hari tua saya!

hehe!

sila ucap selamat hari lahir pada saya okeh..

terasa sgt tua..

tp masih dibawah ranking 30T.

kehkeh!

lagi 3 taun menuju kearah itu. insyaAllah.

harapan utk hari yg mendatang - mengharap yang lebih baik dari hari semalam.

amin.

Monday, August 16, 2010

Tempat Baru - Kawan Baru - Ragam Baru

Salam Isnin..

ketika entry ni dibuat, sy masih lagi kt opis lama..

hahah! bole cenggitu?

dan semestinya, ini adalah auto-publish.. =P

cerita utk opis baru masih lagi x tau..

ragam yg bakal di lihat, masih lagi x tau..

tempat yg bakal diduduki, masih lagi x tau..

harap semuanya serba elok-serba cantik..

hahaha!! harapan yg dalam mimpi saje~~

sekian, selamat bekerja di bulan puasa!!


**hari ni abah masuk spital~~

Friday, August 13, 2010

Hari Terakhir..

Salam Jumaat~~

Hari ni hari terakhir saya di opis ini. pheww~~

sudah 4 taun berkhidmat, kini sudah sampai masa utk bertukar angin kentut

terima kasih tak terhingga pada bos² suma yg sudi mengambil sy bekerja disini

terima kasih juga kerana byk memberi teguran & tunjuk ajar.

terima kasih pada semua teman-tapi-x-mesra utk persahabatan selama ini.

terima kasih utk kutukan dan pujian yang diberi.

mintak halal suma apa² barang yg terambil, sengaja ambil.

mintak maaf utk amarah menyinga, gurauan kasar, kutukan buruk.

terima kasih utk segalanya.

insyaAllah, hingga ketemu lagi di lain waktu.

terima kasih.

Tuesday, August 10, 2010

Ramadhan Al-Mubarak



Salam Ramadhan,

Jeela-Pecho-Betty

Thursday, August 5, 2010

Kalo bersalin kat sini…

Salam.. heheh! Tengah menghitung hari neh.. whoops!! Bukan menghitung hari nk bersalin daa!! Hahha!! Tp menghitung hari untuk berhijrah ke tempat lain.. wee… lagi 1 minggu saja dong~~

okeh, next entry cite pasal ‘hijrah’ neh plak ek.. =]

berbalik pada tajuk entry kat atas neh, ni adalah berdasarkan pengalaman saya yg selalu menjadi cashier pada waktu lunch di restoran bos saya. Memandangkan opis sy neh bersebelahan dengan sebuah poliklinik bersalin yg sgt glemer sebab kos bersalin dia amat murah.

restoran yg sy selalu jadi cashier sederet ngn bangunan poliklinik, kerap kali laa jugak menerima order makanan dari bapa² baru untuk ibu² baru yang sudah bersalin sbb pusat bersalin yg glemer dan murah tu, sy di pahamkan mereka mmg tidak menyediakan pakej makanan untuk pesakit. Harap maklum okeh.. ye laa kan, kalo kita pas penat meneran bagai, konpem laa lapar kan? Kalo dah lapar, mestilaa nk makan kan? Heheh

restoran bos saya ni ada menjual nasi ayam dan nasi campur pada watu tengahari. Kalo belah pagi tu, ade laa nasi goreng, mee/mihun goreng suma. Kalo belah petang plak, ada masakan panas. Okeh, ni bukan promote ye.. hahah!

Kekadang rasa kesian gak kt bapa² baru neh, dorang mesti tanya, ada jual bubur nasi ke? makanan untuk org baru pas bersalin ad eke? Huhu!! Bang oii.. kami tidak ada pakej untuk wanita yg baru pas bersalin. Kalo lapar sgt, sila laa tapau nasi putih panas itu saje ye.. heheh.. kekadang sy bagi suggestion untuk amek nasi putih ngn sup nasi ayam.. plus air milo panas.

Teringat lagi masa sy baru lepas bersalin kan c betty sorang diri bersama doctor n jururawat² di hospital besar klang~~ time tuh pagi lagi.. x sempat nk bekspes bagai, dah nk terkeluar plak.. aihhh.. teran² suma. Selamat laa keluar. Tunggu sekejap untuk dorang siapkan baby, sambil tunggu doc tu offer secawan kecik air milo panas mcm sample kt supermarket tu laa ... Nikmat jek rasa macam x penah minum air milo. Hahah!

Bila dah kembali ke wad ngn baby, time ni baru rasa lapar giler.. jam lak baru kol 1130am. kene tunggu lak husband ngn family dating tengahari.huwaaa!! lapar yg amat.. time makan, dorang kasi nasi ngn lauk macam biasa.. ingt dapat laa bubur ke hape.. huhu! So, bila pak pecho sampai dgn kawan² dia (sempat lagi ajak kawan dtg tgk bini kt spital?? ) huu.., trus suh dia pi belikan bubur mekdi. Hahah!! Jadi menu pertama yg sy makan selepas bersalin adalah bubur mekdi dan air milo panas.. bole? Hahahha!!

Jadi, moral of the story, carik laaa tempat bersalin yg menyediakan pakej dgn makanan. Xde laa nnt suami² anda dgn muka blur meminta dan mengoder nasi untuk anda yg sedang lapar.. xpon, suh jek suami anda tuh pi beli bubur kt mekdi @ k-epci . senang.. x payah nk pening kepala.. dan pekerja di kedai² makan pon x pening kepala jugak.. heheh!

Sekian, mekasih..