Wednesday, December 23, 2015

ni check.. tu check..


Haailaa...

Tetiba je si anak ni dok check! Check! Check!

Ingtkan amenda laa yg dia dok check bagai.. rupanya dok nengok baju sekolah, buku sekolah, kasut sekolah suma.. dh ada ke belum..haha! Tu yg dok mengecheck bagai..

Hadoilaaa.. rajin bebenor..

Baju sekolah pon x basuh lagi nak.. mana boleh check lagi..

huhu!

Esok cuti, yeaaa!

Saturday, December 19, 2015

Chichi & Chacha

Hola.... introducing our new joiner family members...

Chichi & Chacha



Yeaaaa...

Dua ekor ni  kiranya mcm pengubat kesedihan sbb Momo yg menjadi kesayangan semua orang termasuk jiran tetangga dh hilang tanpa dapat dikesan.. huwaaaa!


Chacha yg paling samseng!


So, since umah dh kosong xde kucing, kebosanang melanda pulok.. nak bela kucing jiran, stakat tolong tengok2 bagi makan buleh ler.. huhu! Asal nak adopt, byk lak halangannye.. huuu.. Last2  jumpa kat pasar seksyen 16, shah alam jek anak bulus ni.. Sekarang dh hampir 1 bulan dok ngn kami. Still indoor sbb kitten lagi.. takut kena kokak je ngn kucing besor kat luar.. hahah!

Ok.. sila behave ye anak2! Kalo buat hal, dok luar naa...

Friday, December 11, 2015

10th




Friday, November 6, 2015

Bunga Cloud 9

:) :)

Buang habuk sikit... heheh!



Baru je siap packing bunga teluq a.k.a bunga cloud 9 utk cik Putri neh.. huuu.. member tuh dh syokk tido.. untung ler anakkkk sbb mak hang terlebih rajinn... bukan ape, esok nak kena bawak pi skolah utk program khatam iqra' minggu depan.. layan kan je laa.. anak sorang je kot.. ;P

Ok laa bai.. nak tidoqq

Wednesday, August 19, 2015

Semalam Besday saya!


Haluu..

Lama benor x update.. haha!

Okeh, semalam hari lahir saya.. eh! Bukan hari lahir..
Tapi tarikh saya di lahirkan.. <-- sila guna ayat yang betul =)

Terima kasih pada Mak yang melahirkan saya pagi2 buta @ 130am.. huhu!
terima kasih jugak pada Abah yang menjaga kebajikan saya.. oh! touching plak.. huuuu~ semoga  Mak dan Abah sentiasa beroleh kesihatan yang baik2 dan murah rezeki.. Aminnn. ♥♥

Hari ni saya ada projek besor kat spital ni.. semoga semuanya berjalan dengan lancar. Doakan ye! Oh! xmo letak harapan tinggi, takut nnti frust..walopon sebenarnye dlm hati berharap sgt.. T-T

Ok bye.


Note : "Ya Allah! permudahkanlah segala urusan, janganlah engkau dipersulitkannya, sempurnakanlah dengan kebaikan"


thank you Aida ♥♥♥

Sunday, May 17, 2015

cekodok timeeee...



Layan cekodok di hujung minggu.. petang2 ujan lak tuh... 


Sambil makan, layan gambo plak... heeeehhh..


#priceless

Sunday, May 10, 2015

happy mothers day





“If there's one thing I learned, it's that nobody is here forever. You have to live for the moment, each and every day . . . the here, the now.” 
― Simone ElkelesPerfect Chemistry

Monday, March 16, 2015

Lailahaillallah (لاَ إِلَهَ إِلَّاالله)

Saturday, March 7, 2015

Pra-ujian Prestasi darjah 1

Heh!

Minggu depan bermulanya minggu ujian prestasi sekolah agama..

Seminggu je pon...

Pastu cuti sekolahhhh.. yipiieee!

Ehhh... tetiba plak mak budak yg seronok..haha!

Jadinya minggu ni xde jalan2..

kita buat latih tubi je ye anak...


Sunday, February 22, 2015

Hari Ahad!

Okeh,

Alhamdulillah! budak demam seminggu, dh kembali sihat..

Esok boleh ler g sekolah ye nak.. ;)



Happyyy!

Wednesday, February 11, 2015

Turning 7th

Good morning!


Alhamdulillah.



Ya Allah, peliharalah Putri Nurbatrisyia agar sentiasa menjadi Anak Solehah, lembut hati, murah rezeki, sihat, berjaya dunia dan akhirat..
 اَمِين يَا رَبَّ الْعَالَمِيْن

Wednesday, January 28, 2015

Sekolah 3 minggu

Hi.. ok!

Dah masuk minggu ke-3 cik puteribambam sekolah..
Alhamdulillah, semua berjalan lancar :)
Dan macam2 'perangai' dia buat dah...

Mggu ni dh start kena bawak buku teks kat sekolah kebangsaan.. kesian lak tgk sbb kena pikul beg berat sambil jalan kaki tetengahari g sekolah; walopon katanya ikut jadual.. huhu!



Sekolah agama ok cket, sbb bukunye x byk n ringan2.. so, kurang bebanan di situ.

Xpe anak... kata nak kurus kannn.. ;P

Pelik tgk tajuk mata pelajaran sekolah sekarang.. dulu subjek Muzik, now Dunia Muzik.. Alam Semulajadi , now dh jadi Dunia Sains & Teknologi.. owh! Pening nk paham..

Okeh.

Memula plan nak bagi seminggu 2 kali je duit belanja, sbb ade bekal kan. tp nenek kata kesian.. bagi ler belanja sekolah petang, boleh beli ayaq milo secawan dua.. petang kan panas.. hadoii... okeh, plan bajet tukar, kasi belanja singgit.. tp ayah plak terlebih baik hati, p bagi pagi petang pnya belanja sekali; lumpsum.

part paling x suka bila balik sekolah, mesti ade je barang shopping.. kalo beli makanan, still bole accept la.. kata duit belanja kan.. mesti utk makan kan?

Tapi masalah skang, g beli pen ink semput2? Sticker merepek? Pensil? Herkkkk??! Tetiba je rasa nak mengamuk kat kedai sekolah! Grrr! Tolong ler jgn jual kt bebudak tuh... dorang bukan tau barang tu perlu beli ke idokk..

Hasil Sesi soal siasat mak singa dan anak;

Mak : kenapa beli barang ni? Awk bukan guna pon!
Anak : .... (mata kelip kelip)
Mak : kan mama dh pesan, duit tu beli air milo ke, makanan ke.. bukan beli barang kat kedai sekolah.. pot...pet..pot..pet..
Anak : ..... (goyang2 badan, garu2 kepala)
Mak : dengar x cakap mama ni? Lain kali tak boleh singgah kedai sekolah!
Anak : ye mama... tapi..(Pasrah redha)
Mak : bagus! Nak pensil ke apa2 ke, mintak kat mama.. berlori2 mama dh beli utk awak tau!
Anak: ye ke mama?
Mama : hemm
(Senyap sekejap)
Anak: tapi mama, kedai sekolah tu jual barang murah2... ada seringgit dapat dua.. murahhh... besssttt!
Mak : HAPE??? ....... (tarik napas, tahan napas 2menet)

Time ni rasa nk bukak kedai stationery kat depan sekolah plak. Huh!

Bye.

Friday, January 16, 2015

Year 2015 vs 2014


From Pasti Az Zahrah 4 to Sekolah baru..

Kawan sejati katanya...

kita doakan semoga persabahatan mereka ini berkekalan okeh?!

♥♥ ♥


Tuesday, January 13, 2015

Batrisyia @ Tahun 1 2015

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah












÷)