Friday, August 10, 2018

Al-Ahzaab:36


Smart Reminder #2


#AlQuran
#reminder
#sharingnotes

Thursday, August 2, 2018

An-Naml:86


Smart Reminder #1



#AlQuran
#reminder
#sharingnotes

Sunday, July 22, 2018

Wadai Kiping

Selamat berhujung minggu!

Semalam kami memenuhi jemputan jamuan terlajak raya.. hah! Lepas raya pun still ada jamuan okeh.. tak salah ye, sambil2 kita mengeratkan silaturrahim gituu.. ecehh!

Menu mcm2 & sedap2 pulak tu.. haih la! Cane nak kurus ni? #bilanakinsof

Salah satu menu tuan rumah yg menarik adalah Wadai Kiping + Durian okehh! Alahh.. sama laa mcm bubur ke pengat tu haa.. Siapa yg familynya geng2 Banjar, mesti kenal bubur ni kan.. hah kau! Geng pon boleh.. hahaha! Tapi original Wadai Kiping ni xde laa letak durian yo..

Wadai kiping ni lebih kurang dgn Butir Nangka kat pantai timur sana.. sama jugak guna tepung pulut.. cuma kuah dia xde halba je & x berwarna.. eh? Yeke? Hahah!

So, memandang kan iols x puas makan, harini dgn jayanya iols buat sendiri ya.. baru puas rasa hati! Heheh!

Taraaaa! Wadai Kiping 😁

Ok laa.. nak sambung mkn ni.. oh! resepi, sila google je ye... sape yg anak beranak banjar, sila tanya mak ke, opah le, makcik ke cara nak buat.. senang je uols.. janji ada santan, tepung pulut & gula merah.. gerenti jadi pnya.. 

Oh! Hati2 bila makan ya.. jgn main telan je.. kang tercekik pulak.. tau laaa licin.. kot ye pun kunyah2 laa sikit.. kahkah!

Ok.. babai 😎

Thursday, July 19, 2018

Satu Patah Dua Patah

Assalamualaikum semua.. haluuu..  gigih tu.. mcm laaa ramai yg singgah blog sendu ni.. kahkah!

Lama sungguh tak update dekat sini.. haha!
Sibuk sangat agaknya kan.. nak buat camno..
Nak kata x rajin, dah terlebih2 dah.. cuma x istiqomah je laa ni.. aduduuu..

Ok, latest update tentang kami 3 orang ni.. oh ya! Sehingga sekarang kami masih lagi bertiga.. so jgn tnya bila nak tmbah ahli keluarga ya.. acik babab nanti. Heh! CikBetty a.k.a CikPutri sekarang dah Tahap 2 Tahun 4.. sekejap je kan?

Tok Mat & Nenek Yah kesayangan CikPutri kedua2nya alhamdulillah masih sihat walafiat.. mcm biasa tok mat tetap bertongkat.. hehe!

InsyaAllah lepas ni acik jeela akan berusaha utk lebih istioqomah dlm apa jua bidang yg diceburi. Doakan ya!

Didoakan buat korang semua sentiasa sihat, gembira, murah rezeki dan cantik selalu.. 😍😍

Jumpa lagi!





Thursday, March 15, 2018

Alhamdulillah