Saturday, November 18, 2017

Mai secawan!





Seketul cekodok (cukup ke seketul??) dan secawan kopi sangat best dinikmati ketika atau selepas hujan.. hohoihoiii..

Jemput makan uols..

Wednesday, November 8, 2017

Euro Fun Park @ Seksyen 13 Shah Alam

Heh! Lama tak update rupanya.. terlalu bizi katanya kann..

Okeh laa.. meh kita bercerita berdasarkan tajuk diatas ye.. haha!

Lama rasanya tak pegi fun fair.. ingt lagi masa dulu2 mak abah bawak pegi fun fair, wuiyoooo.. macam2 ada.. siap ada konsert lagi.. tempat wajib singgah - Rumah Hantu.. huuuu~~



Kali ni turn weols pulak bawak anak pi funfair.. aiyohh.. mahal nau2 laa ni.. dulu nak masuk mana ada bayar2.. nak main game baru bayar rasanya.. yeke? Haha! X ingt!

Yang pasti, sebelum masuk tu dah pesan lat anak macam2.. boleh pilih 2 game je nak main.. kang overbudget, naya ye.. hahah! Anak pun angguk je laa janji dpt main kan.. yelaa sgt kann.. sekali hambik kau.. dah semua game nak main! Ini telah mendatangkan marahhh.. hahah! Sebelum dia start, meh mama kau ngamuk dulu.. kahkah!

Pesanan penaja-sila laa berbelanja dengan berhemah disaat2 ekonomi tak berapa nak stabil ni.. jgn ikut napsu okeh!

Dan setelah di sogok dan dipujuk tanpa rela, dapat laa main 2 game seperti yg dijanjikan.. setoken rm2.. segame nak 4 token sorang.. hailaa.. nasib laa anak sorang kan.. kalo ramai? Bengkok mak kau nak oiii.. dpt pulak mak yg kedekut.. hahah!



Overall, anak iols happy.. x caye, tgk laa gambo diatas.  Gigih iols screenshot thru video tau.. so, weols pun happy.. so one happy family.. yea! Alhamdulillah.. tq Allah 😘


Tuesday, August 22, 2017

Happy birthday to me..

Selamat hari tua..

18hb baru ni genap ler umur acik zila 34 tahun.. alahai kejap je masa berlalu.. amalan pon mcm x byk bertambah je.. sila doakan semoga acik zila lepas ni lebih istiqomah ye.. 😚

Di persukuan usia ini, semoga Allah memberi petunjuk ke jalan yang benar dan diredhai, memberi hidayah dan kelapangan hati, diberi kemurahan rezeki dan di berkati serta mendapat rahmat kepada acik zila dan seluruh kaum keluarga serta sahabat handai.. aminn

Tq encik King Paisor for the birthday cakes..
Tq sis Julia for the present..
Tq kak Wati for the treats..
Tq all for the wish..
Syukur Alhamdulillah.




Saturday, August 5, 2017

Happy 59th Birthday Mak @ Nenek Yah @ Opah





Mak,
Selamat Hari Lahir yang ke 59!
Semoga sentiasa gembira, diberi kesihatan, di rahmati , di murahkan rezeki dan di lindungi Allah S.W.T.

Sayang mak ketat ketat!

xoxo,
Anak2 n Cucu2 mak.

Monday, July 31, 2017

Selangor Darul Ehsan : Raya Aidilfitri 2017

Selamat hari raya Aidilfitri 2017.

Haluuu..

Raya tahun ni kami berhari raya di Shah Alam saje..
Bukan sebab giliran acik zila ye sbb kami xde sistem giliran.... tapi ikut mood encik King sebenarnye..hahah!

And bcoz of weols dah pun perabihkan matawang RM jalan2 ke Klate-Tganu-Shah Alam bulan april yg lepas, jadinya tahun ni keputusan beraya disini adelah muktamad.. kehkeh!

Sape kata raya dekat sini x meriah ha? Meriah hokeyyy.. x caye leh tgk gambo..

Tema tahun ni, cekelat laa kot.. bole?




Meriah kannn? Acik zila pun menumpang kampung Abah n Mak je.. bukan jauh sgt pun.. kat Felda Soeharto dgn Parit 2 Chenderong Balai je.. kerusi pun x berapa panas.. suam2 kuku je, tau2 dh smpai kampung gitu.. hahah!

Ok laa.. sekian update untuk kali ni walaupon post acik zila ni dah outdated baru nak key in.. kahkah!

Babaiii...