Friday, June 16, 2017

Ramadhan-Syawal

Assalam semua.. ecehhh! Perasan sangat mcm ramai yg membaca.. kahkah!

Okeh, tinggal kurang 10 hari lagi Ramadhan nak abis.. sekejap betul! Huuu...

Dah buat kueh raya ke kak? Baju raya dah siap? Berapa pasang tu.. heheh!

Kami tahun ni beraya ala kadar je laa.. bonus raya xde.. sedey dalam gembira sebab tgk org lain dpt bonus raya 2-3 bulan.. Alhamdulillah,rezeki kan? Hahah!

Harini iols cuti koje.. saje nak bagi perabih cuti ganti.. kang x ambik, lupa pulak nak guna.. kehkeh!

Walopon sebenarnya motip cuti nak pi amek report card si putri bambam.. ingtkan harini, sekali cikgu kata Rabu minggu depan daa.. ceh! Dah alang2 cuti, x kuase laa nak cancel2.. jawabnye minggu depan kita suh ayahnye si putri bambam je laa yg pegi amek. Hahah!

Ok laa.. tengah berpikir2 nak buat aktiviti ape hari ni cuti ni.. maybe buat kueh raya? Hahah! babai!

#Iklan sikit#
Suka membaca? Jom dapatkan Majalah Solusi Versi Digital


Klik siniMajalah Solusi Versi Digital



Sunday, June 11, 2017

Mencari Malam

Salam 16 Ramadhan 1438H.

Semoga kita semua sentiasa dalam lindungan dan rahmat Allah S.W.T.

Selamat berpuasa korang! 😊


Wednesday, May 31, 2017

Salam Ramadhan




Selamat berpuasa semua!

JOM dapatkan Majalah Al-Ustaz Versi Digital sekarang!


Klik sini Majalah Al-Ustaz Digital



Saturday, May 20, 2017

Johor Darul Takzim

Haluu....

Okeh.. Awal bulan baru ni akhirnya acik zila sampai juga ke Negeri Johor.. haaa.. kalo x kerana kerja, ntah bila laa dapat kesini.. hahaha!


Ni pakej 3 hari 2 malam tau.. lengkap dengan sakit tekak sakit kaki demam selesema batuk semua.. agak2 ko rasa seronok ke bercuti sambil bekerja? Kahkah!

Owh.. trip ni x pusing Johor.. maap laa sebb acik zila cuma pegi ke Batu Pahat saje.. sempat jugak laa menyinggah ke BP Walk.. eh hello?! Ku pikirkan besor tmptnye mcm uptown.. tapi... hahaha! Maybe dulu2 Top kot tmptnye.. Boleh laa kalo setakat nak lepak2 sambil makan2 kan..

Ni ha.. Mee rachun ke,nasi beriyani ke,asam pedas ke hape.. ko jgn tanyaaaa.. sbb trip ni namanya trip kerja.. bukan trip jalan2 cari makan.. huh! Walopon di malam terakhir sbnrnye weols dah berangan nak dinner Mee Rachun seperti yg direkemen oleh staff kat sana sedap bagai.. akhirnye kechundang sbb kedai tutup.. ko dpt rasa x ape yg kami rasa masa tu??



Kat sini 1 je tmpt best kitaorang bersantai.. Rengit Coffee.. muffin dia sedap kau.. kawan acik zila kata kopinye pon sedapp... so, sape2 pegi ke Johor, jgn lupa singgah ke Rengit Coffee ye.. recommended! 😄😄

Next time mungkin acik zila akan repeat ke Johor lagi.. tp yg pasti bkn trip keje la.. x kuase laaaa haiii.. nak try tanya kekasih hati dulu.. lalalalaa..

Babai!

Sunday, May 14, 2017

Oh Hello!

Bulan Mei sudahh..

Selamat hari Pekerja kepada semua..

Selamat Hari Ibu kepada wanita2 di seluruh negara..

Selamat Hari Guru buat tenaga pengajar di luar sana..

Terima kasih! 

Happy weekend uols!