Tuesday, August 22, 2017

Happy birthday to me..

Selamat hari tua..

18hb baru ni genap ler umur acik zila 34 tahun.. alahai kejap je masa berlalu.. amalan pon mcm x byk bertambah je.. sila doakan semoga acik zila lepas ni lebih istiqomah ye.. 😚

Di persukuan usia ini, semoga Allah memberi petunjuk ke jalan yang benar dan diredhai, memberi hidayah dan kelapangan hati, diberi kemurahan rezeki dan di berkati serta mendapat rahmat kepada acik zila dan seluruh kaum keluarga serta sahabat handai.. aminn

Tq encik King Paisor for the birthday cakes..
Tq sis Julia for the present..
Tq kak Wati for the treats..
Tq all for the wish..
Syukur Alhamdulillah.




Saturday, August 5, 2017

Happy 59th Birthday Mak @ Nenek Yah @ Opah





Mak,
Selamat Hari Lahir yang ke 59!
Semoga sentiasa gembira, diberi kesihatan, di rahmati , di murahkan rezeki dan di lindungi Allah S.W.T.

Sayang mak ketat ketat!

xoxo,
Anak2 n Cucu2 mak.

Monday, July 31, 2017

Selangor Darul Ehsan : Raya Aidilfitri 2017

Selamat hari raya Aidilfitri 2017.

Haluuu..

Raya tahun ni kami berhari raya di Shah Alam saje..
Bukan sebab giliran acik zila ye sbb kami xde sistem giliran.... tapi ikut mood encik King sebenarnye..hahah!

And bcoz of weols dah pun perabihkan matawang RM jalan2 ke Klate-Tganu-Shah Alam bulan april yg lepas, jadinya tahun ni keputusan beraya disini adelah muktamad.. kehkeh!

Sape kata raya dekat sini x meriah ha? Meriah hokeyyy.. x caye leh tgk gambo..

Tema tahun ni, cekelat laa kot.. bole?




Meriah kannn? Acik zila pun menumpang kampung Abah n Mak je.. bukan jauh sgt pun.. kat Felda Soeharto dgn Parit 2 Chenderong Balai je.. kerusi pun x berapa panas.. suam2 kuku je, tau2 dh smpai kampung gitu.. hahah!

Ok laa.. sekian update untuk kali ni walaupon post acik zila ni dah outdated baru nak key in.. kahkah!

Babaiii...

Tuesday, July 11, 2017

Second week of July 2017

Situasi : dirumah lepas balik keje
Props : belakang pintu

Mangsa : soobb.. sooob *nangis tersedu2

Mak: *muka pelik sbb dgr org nangis tapi x jumpa

Nenek : tuu.. tuuu.. *isyarat mulut 

Mangsa : soobb.. soobb.. sreett.. *jalan jengket2 kluar belakang pintu 

Mak : laaa.. kenapa dah ngan kaki tuu... *perasaan panik campur gabra

Mangsa : huwaaaaaaaa *sedih tahap gaban - kes tahan airmata 



Hadoiii.. macam2..

Biasa laa tuuu jatuh.. tp sebab mangsa tu badan semangat, mmg kussss semangat laa sakitnye bila jatuh.. 

Terima kasih cikgu yg merawat luka anak mak ni.. 


Friday, June 16, 2017

Ramadhan-Syawal

Assalam semua.. ecehhh! Perasan sangat mcm ramai yg membaca.. kahkah!

Okeh, tinggal kurang 10 hari lagi Ramadhan nak abis.. sekejap betul! Huuu...

Dah buat kueh raya ke kak? Baju raya dah siap? Berapa pasang tu.. heheh!

Kami tahun ni beraya ala kadar je laa.. bonus raya xde.. sedey dalam gembira sebab tgk org lain dpt bonus raya 2-3 bulan.. Alhamdulillah,rezeki kan? Hahah!

Harini iols cuti koje.. saje nak bagi perabih cuti ganti.. kang x ambik, lupa pulak nak guna.. kehkeh!

Walopon sebenarnya motip cuti nak pi amek report card si putri bambam.. ingtkan harini, sekali cikgu kata Rabu minggu depan daa.. ceh! Dah alang2 cuti, x kuase laa nak cancel2.. jawabnye minggu depan kita suh ayahnye si putri bambam je laa yg pegi amek. Hahah!

Ok laa.. tengah berpikir2 nak buat aktiviti ape hari ni cuti ni.. maybe buat kueh raya? Hahah! babai!

#Iklan sikit#
Suka membaca? Jom dapatkan Majalah Solusi Versi Digital


Klik siniMajalah Solusi Versi Digital