Wednesday, March 13, 2019

Part 1 Klia2-Padang

Haluu.. lama tak bersiaran.. haha!
Baiklah. Kita teruskan terobek cerita Trip Padang-Bukittinggi ya!

Flight kami ke Padang waktu pagi. Since dari apa yg dah acik zila study, elok laa kiranya bergerak pagi. kalo dah tengahari membawak ke petang, dah rugi masa.. unless korang pegi seminggu lamanya.. haa! Itu tak rugi yaa.. 😆

Ok, ni plan acik zila utk 3 hari 2 malam di sana. Dan ini juga laa list yg acik zila pass dkt supir.. gigihkan.. hahah!

1. Toko Helm Bukittinggi
2. Kain Sulam
3. Jam Gadang
4. Kopi Kiniko + Pisang Salai
5. Sanjai Ummi Aufa Hakim
6. Kuih Bika Talago
7. Kek Narako
8. Istana Basa Pagaruyong

Sikit je kan? Berhemah sangat.. Gitteww.. btw, yg toko helm tu, bkn acik zila pnya planning ya.. tu laki acik zila yg beriya sgt nak pegi.. iols follow je.. hah! nmpak tak ciri2 isteri solehah disitu? Hahaha!

Pagi tu, kami bergerak dalam jam 530am ke KLIA2. Tapi sebelum tu singgah hantar kereta dulu sebab dah booking utk parking. Haa!  Memang berbaloi tau.. owner yg mesra & jujur, kereta selamat, poket pun jimat. So sape2 nak gunakan khidmat parking & uber,  boleh laa contact Puan Nisa utk booking slot yaa... boleh search FB beliau Parking Murah Di Area Klia
Acik zila Recommended 👍👍👍👍  terima kasih yaa Puan Nisa & Encik Faizal. Maaf atas kelewatan masa balik tu ya.. 😂

Ok, smpai2 je KLIA2, terus kita cari sarapan pulak.. lagi pun xde booking makan apa2 dlm flight... sbb org kata 10 minit je da smpai kan? Nanti x sempat makan. Hahah! Ni ada budak ponteng sekolah 1 hari. Suka lettew!





Dah lepas makan, kitaorg pun pusing2 laa sekejap sblm masuk dlm.. ye laa.. laki acik zila nak pi sapkok dulu laa.. apa2 je laa.. so flight pun lmbt lagi, kita pun xde la nak terkejar2 sgt. Nama pun trip santai2 kan.. gittuu..


Ni kalau rasa2 sesat, boleh je tnya dkt awek2 belakang tu.. jgn malu2 ya.. hahah! Lepas tu terus pegi cari Kiosk Self Check in untuk print boarding pass. Beg semua bawak masuk kabin, xde check in baggage. Sonang.. 



Lepas settle Kastam, Imigresen semua, melepak2 laa kita sambil menunggu kapal terobang ye puan2.. ramai juga yg nak ke Padang masa hari yg kami nak pergi ni.. Bertabah laa nak 😥😥



Okk.. kami gerak dulu.. pape roger ya 😁😁




Friday, February 8, 2019

Pre Padang-Bukittinggi




Haluuu... Lama sangat peram ni.. hahah! Ok, kali ni nak share 1st trip Acik Zila n family ke luar negara.. gitu.. tak jauh laa pong.. dekat je. Org kata 5 minit sampai 😄

Memandangkan ini kali pertama & nak bawak Nenek Yah sekali, so kena laa cari agen & supir utk trip jalan2 kat sana.. kalau kat tmpat sendiri, sonang je nak redah.. ni tmpat org oi... mak pula dok saiko tnya,
"ko dah booking ke belum?" "Ni under travel agent ke?" "Mak risau laaa jadi apa2 kat sana"

Hahahah! Mak..mak.. 😂😂

Bermula laa episod mencari mengugel menelaah menanya memikir semua.. haaa! Ambik.. semua 'men' ada.. 🤓🤓

Akhirnya kitaorang decide (sebenarnya bukan kitaorg, iols yg decide.. hahah) guna khidmat blogger Irda Garmin. Since dia pun ada buat collaboration dgn supir di BukitTinggi.. so tak payah nk pening2 ya..

Pakej pula depends on apa yg korang nak & boleh bawak bincang.. gittuu.. nak hotel 10 bintang, nak pegi bulan..  tak nak itu, tak nak ini.  Tq yaa Sis sbb layan iols yg macam2 ni kan.. 😂😂



Recommended for those yg nak ke Padang-Bukittinggi, boleh contact Irda Garmin yaa uolss.. bukan biasa biasa ni.. 😉😉

Overall, 👍👍👍 to Irda & Ad Janu.. walaupun dapat jumpa sekejap dkt kedai makan kan.. haha! Oh, juga pada supir kami, Dedek yg jaga & bawa jalan2 sepanjang 3 hari 2 mlm di Padang-Bukittinggi. Terima kasih yaa 🤗🤗🤗

Oh iya, gambar2 lain nnt Acik Zila susun satu2 ye.. baru ler ada byk posting n nmpk rajin walopon back dated pnya post.. hahaha!

Ok.. babai ❤

#trippadangbukittinggi
#familytrip
#acikzilasuka

Tuesday, February 5, 2019

Bukan salah saya!

Kejadian petang tadi.. haah! Baru je tadi.. sampai mak menaip kat sini untuk mewaraskan sel2 otak ni.. Grrrr!

Mak yg garang : Putttttrrrrrriiiiiiii!!!!!

Mak yg garang : Ni ape kejadah niiii... baik cakap cepat!

Anak tak bersalah : bukan saya yg buattt..

Mak yg garang : kalau bukan salah awak, salah siapaaa?

Anak tak bersalah : bukan saya yg buat

#ddk tepi nenek dgn pakej  muka tak bersalah
#nenek tengok tv
#tokmat tgk sinetron mak dan anak. Sambung tgk v balik

Mak yg garang : dah tu tak kan patah sendiri? Tak logikkk.. tadi helok jeeee..

#mak dah berasap
#mak rasa nak gigit orang
#mak bawak2 istighfar

Nenek chill chill : mengaku je laa awak yg buat.. cakap tak sengaja dkt mama.. kan senang..

Tok Mak tak kuasa : cakap je laa..

Mak yg garang : hah? Ni ada towel awak ni haa.. awak masuk bilik mama tadi kannnn??

Anak tak bersalah : . . . . . . . . .

Mak yg dah waras :  Awak kan yg buat?? (Low note tahan geram)

Anak tak bersalah : saya duduk je.. lepas tu dgr bunyik "piakk".. sy bangun..  tgk2 dah patah mama.. sorry mamaaa

Mak yg redha : . . . . . . .

Anak tak bersalah : ni boleh sambung dgn gam gajah kan mama?



#ideageliga
#selselotakberhubung
#bapakkaumana