Wednesday, September 28, 2016

The More The Merrier

Hello!

Baru je tukar title blog ni..

Dulu "1 + 2 = three of us"

Sekarang sudah update la...

"the more the merrier"

Gituu...

Jangan kecam saya ye sis dear yunk.. hahah!

Terima kasih sbb singgah ke belog saya.. okeh, ini statement perasaan yg perasan 😁😁

Babai!

Friday, September 23, 2016

Saya Anak Malaysia!

Okeh! Ambik oksigen duluuuu...

situasinya begini :
Bila anak kau lepas cuti sekolah tetiba 'mengamuk' nak beli baju merdeka sbb nak masuk pertandingan/persembahan 'tiba2' kat sekolah dia, tapi kau pasti xde ready stocks saiz yg sesuai utk dia dan mesti kena tempah special or paling sadis kau kena buat sendiri walopon kau tau kau tak pandai jahit, dan kau diberi masa seminggu sahaja; ape kesimpulan/keputusan yg harus kau akan ambil?

Haaa.. keputusan yg mak kau ambil hadelah dgn menjahit sendiri! Hadoilaa... 3 hari carik bendera x jumpa..semua abis.. agak2 la kann time kecemasan ni.. #nangis

Alhamdulillah, jumpa jugak dkt destinasi terakhir, kat Mydin laa mana lagi.. walopon kau sendiri keje kat hypermarket.. hahah!
~Boss, sorry.. bkn i xmau support department, all klang valley out of stock at that time!.. #believeme

Okeh, after you got the Malaysian flag.. ehh! Awat cakap omputeh grammar berterabur pulok? Hahah!

Okeh, kau ade masa 1 hari je nak siapkan sebab hari jumaat anak kau nak pakai dah! #minumkopibyk2 #jadizombietraintobusan #mengantokwoi dan akhirnya...

~wewewew~

Akhirnya siap laa masterpiece mak kau sempena Hari Malaysia 2016 walaupon hasil x berapa senonoh bak kata nenek kau..part ropol2 bawah je nenek kau tolong buat.. yg lain mak kau yg jahit sendiri okeh! #proudtomyself hahaha! Kesimpulannye is planning & time management ya..  Lenkali bagitau awal2.. leh laa sediakan apa yg patut..xdelaa mak kau, nenek kau, ayah kau menggelupur potpetpotpet.. hahahah!

Okeh, babai & have a nice weekend!

yang menggelabah,
Mak kau

Monday, September 5, 2016

BFF


kawan gembira..
Kawan gaduh..
Kawan nangis..
Kawan ketawa..
Kawan gosip..
Kawan wefie..
Kawan shopping..

Love : BFF

Saturday, August 27, 2016

Anak Sorang

Hah!

Siapa kata anak sorang boleh dapat manja lebih2?

Siapa kata anak sorang boleh dapat rileks2?

Siapa kata anak sorang dia boleh dapat ape dia nak?

Cer tanya adik ni.. ape dia dapat?


Heheheh!

#putribambam
#belajarberdikari
#anakkingpaisor

Thursday, August 18, 2016

Thirty three


Happy 33rd birthday to myself!
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Thank you mak & abah
Thank you Allah
Thank you King Paisor & Lil Putri
Thank you uolss..

Love, Mamazila