Wednesday, January 1, 2020

Check In Y2020!

Okk.. setelah sekian lama tak update kan.. haha!
.
Sebenarnya byk je cerita. Malas nak menaip saje. Kalau ada pun, semua sangkut jadi draft. Kahkah!
.
Tapi tak apa.. acik zila akan usahakan buat post backdated la yaa.. harap maklomm 😄
.
So, ini adalah posting pertama untuk tahun 2020!
.
Semoga apa yang kita buat di tahun ini lebih cemerlang, gemilang dan terbilang ya!
.
Semoga murah rezeki melimpah ruah, dikurniakan kesihatan yang baik2, gembira, dipermudahkan segala urusan dan disayangi & diberkati Allah s.w.t.
.
Happy Holiday & selamat tahun baru korang!
.


Wednesday, December 18, 2019

UPKK 2019 Putri Nurbatrisyia




Alhamdulillah.

Tahniah Cik Putri!❤

Mama, Ayah dan semua orang tumpang bangga & gembira.

Tingkatkan usaha ya.. tak mau malas2 mcm mama😂

InsyaAllah, masih jauh lagi perjalanan awak... Byk lagi exam besar menanti. Yang paling besar adalah ujian hidup.

Semoga lebih berjaya, cantik, kaya, sihat, diberkati & dirahmati Allah s.w.t

Terima kasih Allah!

Love,
Mama

#makanaksorang
#bff
#upkk2019
#family
#cikputri

Wednesday, April 3, 2019

Part 2 Padang-Bukittinggi

Halu..

Wahhh! Korang sambung baca ke? Tak caye pulak acik zila.. terima kasih korang sebab sudi baca.. ❤❤

Ok, ada yg tanya kenapa atok Mat tak ikut sekali?
Huu.. bukan apa, atok tak larat nak jalan jauh.. pakai tongkatkan. Lagipun ini 1st time bagi kami ke luar negara.. insyaAllah akan diusahakan di trip lain ya!



Alhamdulillah cuaca sgt elok. Since perjalanan tak ada jauh sangat, jadi kami tak order makan. So kita ambil bau saje laaa makanan yang orang org order... hahah! Perut kriokk..kriokk!

Oh! di tengah2 perjalanan, dorang akan beri 1 kertas utk kastam declaration.. nasib tak dibuang.. isi je tempat kosong tu semua.. 1 family 1 kertas. Since we all pegi dgn mak, jadi 2 kertas ler nak kena isi.. heh! Nnt masa dah touch down, kertas tu kena bagi sekali dkt kastam masa nak keluar dari airport.



Lagi 1, masa nak cop passport tu, imigresen akan tnya buat apa dtg ke sini, jawab aja "mahu berlibur ibuk". Heheh!

Pemandangan sangaattt cantik tau dari atas.. siap ada pulau kat tengah2.  Dah mcm mata pulak bila tgk lama2.. hah!



Selamat datang ke daerah Minangkabau!




Next!

Note: since acik zila dah lama tak menaip, so posting adelah berperingkat ya.. sila tunggu jgn lari. Haha!






Wednesday, March 13, 2019

Part 1 Klia2-Padang

Haluu.. lama tak bersiaran.. haha!
Baiklah. Kita teruskan terobek cerita Trip Padang-Bukittinggi ya!

Flight kami ke Padang waktu pagi. Since dari apa yg dah acik zila study, elok laa kiranya bergerak pagi. kalo dah tengahari membawak ke petang, dah rugi masa.. unless korang pegi seminggu lamanya.. haa! Itu tak rugi yaa.. 😆

Ok, ni plan acik zila utk 3 hari 2 malam di sana. Dan ini juga laa list yg acik zila pass dkt supir.. gigihkan.. hahah!

1. Toko Helm Bukittinggi
2. Kain Sulam
3. Jam Gadang
4. Kopi Kiniko + Pisang Salai
5. Sanjai Ummi Aufa Hakim
6. Kuih Bika Talago
7. Kek Narako
8. Istana Basa Pagaruyong

Sikit je kan? Berhemah sangat.. Gitteww.. btw, yg toko helm tu, bkn acik zila pnya planning ya.. tu laki acik zila yg beriya sgt nak pegi.. iols follow je.. hah! nmpak tak ciri2 isteri solehah disitu? Hahaha!

Pagi tu, kami bergerak dalam jam 530am ke KLIA2. Tapi sebelum tu singgah hantar kereta dulu sebab dah booking utk parking. Haa!  Memang berbaloi tau.. owner yg mesra & jujur, kereta selamat, poket pun jimat. So sape2 nak gunakan khidmat parking & uber,  boleh laa contact Puan Nisa utk booking slot yaa... boleh search FB beliau Parking Murah Di Area Klia
Acik zila Recommended 👍👍👍👍  terima kasih yaa Puan Nisa & Encik Faizal. Maaf atas kelewatan masa balik tu ya.. 😂

Ok, smpai2 je KLIA2, terus kita cari sarapan pulak.. lagi pun xde booking makan apa2 dlm flight... sbb org kata 10 minit je da smpai kan? Nanti x sempat makan. Hahah! Ni ada budak ponteng sekolah 1 hari. Suka lettew!





Dah lepas makan, kitaorg pun pusing2 laa sekejap sblm masuk dlm.. ye laa.. laki acik zila nak pi sapkok dulu laa.. apa2 je laa.. so flight pun lmbt lagi, kita pun xde la nak terkejar2 sgt. Nama pun trip santai2 kan.. gittuu..


Ni kalau rasa2 sesat, boleh je tnya dkt awek2 belakang tu.. jgn malu2 ya.. hahah! Lepas tu terus pegi cari Kiosk Self Check in untuk print boarding pass. Beg semua bawak masuk kabin, xde check in baggage. Sonang.. 



Lepas settle Kastam, Imigresen semua, melepak2 laa kita sambil menunggu kapal terobang ye puan2.. ramai juga yg nak ke Padang masa hari yg kami nak pergi ni.. Bertabah laa nak 😥😥



Okk.. kami gerak dulu.. pape roger ya 😁😁