Sunday, March 26, 2017

Oksigen

Haaa...

Ni cerita hujung bulan lepas dgn minggu lepas pnya..
Back to back gituu...



Motif sebenar nak ngikut ayahnye si putri ni.. alang2 pi bercuti sekali la... worang kata short vaccay gituu.. haha!

Gigih tau si putri nak ikut walopon 1st trip dah rentung giler sbb mandi kolam.. baru nak ceroh sikit, masuk hutan balik.. makin rentung laaa... aiyaaa!

Okk.. Bernam Jaliey tempat yg kami pegi ni still baru lagi.. chalet in the hutan ye puan2.. kira2 30minit dari jalan besor dgn menaiki kenderaan 4x4 saje ye.. jalannye separa bertar.. yg lain tanah merah berbatu bata.. tp kalo konpiden level tu tinggi, nak guna keta biasa pon boleyyy.. sebab ehh, ade je moto eskrem masuk sampai dlm hutan ni.. nak niaga punya pasal kann.. haa!

Owh ya, kolamnye bukan air klorin mcm swimming pool kat hotel2 or kondo2 tu ye.. ini betul2 asli dari air sungai.. even dlm chalet pon ko akan mandi air dari sungai ye.. ehh.. ko jgn tanya nama sungai ape ye.. da konpem2 laa Sungai Bernam.. haihhh!



Tempat ni sesuai utk mereka2 yg nk berehat kok! Signal henpon mmg xde ye puan.. kalo ade tu, anda sgt bernasib baik! Heheh! Dekat sini, elektrik dijanakuasakan dgn generator.. kalo tetiba black out tu, bkn tnb potong line, dan bukan sebab org curi kabel ye.. sbb ehh minyak generator da abis laaaa.. hahah! Jadi  sila standby lampu suluh masing2 ya..

Yg bestnya jugak dkt sini selain dr sejuk mcm kat tanah tinggi, kat sini jugak xde nyamuk ye.. tak caye? Sila laa cuba dtg sini okeh.. gituu..  😍😍 ni bkn iklan okeh.. cuma berkongsi pengalaman je sambil2 update blog.. hahah! Bila lagi ye dok?

Okehhh.. babaiii n happy weekend!

Monday, February 27, 2017

Sesi Mari Mengeja



Sumber: facebook


Haaa.. dah berapa lama tak bersenam?

Setakat jari jemari je yg bersenam kannn.. patut laaa kuruihhh ramping je jari.. hakhak!

Jujur, acik jeela lama dah x berworkout.. rasa berat dah 100kg kot.. #nangisbelakangpintu

Maunye x.. asal amek gambo je, dah rasa mcm model dunlop je.. bertingkek tingkek..hahaha!

Mohon doakan acik jeela sedor diri dan cepat2 bersenam secara rasional n istiqomah. Aminnn!

Sekian, have a nice day!

Sunday, February 26, 2017

Meow Meow Kuching Trip

Assalamualaikum uolss..

Maap sebab lama x bersiaran.. hakhak!

Okeh, terus sahaja kepada tajuk diatas ye.. acik jeela n family baru je balik dari bercuti2 Malaysia.. baru tu bukan bermaksud 2 atau 3 jam yg lepas ye puan2.. semalam pun bukan.. ni balik isnin lepas ye.. kira baru laa jugak sbb hari ni hari ahad.. belom pon seminggu ye.. ko jgn tanya banyak kali okehh.. Acik g mana? Ko x tengok tajuk ke nak? Kuching kan.. mestilaa dekat Sarawak.. haih laaa..

Ahli rombongan xde laa ramai sangat.. kira2 baru 16 kepala.. x penuh pon satu kapal tu kan.. okeh la, x payah nak bebel byk sgt, mari laa kita melayan gambar..


Alhamdulliahh.. perjalanan berjalan lancar.. cuma time balik tu je flight delayed setengah jam.. bertabah laaa.. biasalaa kamek orang naik belon murah.. kalo pakai belon latex maybe ok kot.. hahaah!



Memandangkan pegi pon tengah2 bulan, kamek orang xde laa shopping beriya2.. kebanyakkan makan makan makan je la.. sape kata mee kolok sedap? Aiyoo.. sedap laa kalo 1 or 2 kali makan.. tapi kalo tiap2 kali ddk order mee kolok, mau terjolok anak tekak woii! Mcm cik betty tu laaa! Huh! Utk acik jeela, Mee Jawa kat Benteng @ pasar satok! Recommended! #ilike


Kesimpulan, seronok woii jalan2 ramai2 ni.. penat tu x pyh kira laa.. kata pon pi berjalan.. sila pakai kasut yg sesuai ye.. lagi2 sana byk benor pasar nak singgah.. pasar satok laa.. pasar serikin laa..tu x termasuk pasar malam okeh..  haha! Terima kasih kepada semua ahli rombongan.. insyaAllah kalo ade bajet lebih, boleh laaa join next trip pulak 😁😁

Sekian, Kamek orang semenanjung makan roti Gardenia. 😚😚



Saturday, February 11, 2017

Sembilan Tahun

Happy 9th Birthday Putri Nurbatrisyia!

Alhamdulillah... da makin membesar anak dara acik jeela ni.. semoga sentiasa sihat gembira,  menjaga diri dan adab, murah rezeki dan beramal soleh.. amin yarabbaalaminnn.

Okeh.

Sempena besday cik putri ni kebetulan jatuh hari sabtu.. maka sonang laa koje maknye kan.. ni pon dok dingdongdingdong.. kejap nak buat kat umah tu laa.. kejap nak buat kat umah ni laa.. last2 ke taman laa kitaa.. hahah!




Alaa.. majlis anak beranak je.. saje suka2.. family kami pon x laa ramai mana.. segan aihhh nak jemput ramai2.. maaf naa.. budget constrain katanya.. tu yg buat kat taman jee.. hahah!

Apepun, thanks to Along n family.. pagi2 lagi da smpai siap pi berjogging lagi kat tasek.. nasib x pi berenang je.. hahahah! Thanks to mak n abah yg turun ke taman walopon semput2... huhu! 

Ok laaa... enjoy the gambar!



Sunday, January 29, 2017

Cuti cuti



Happy holiday 😍😍😍