Sunday, December 2, 2018

Sambal Menyambal

Haluuu!

Haa... saje nak bagitau, sejak  dua menjak ni acik zila sudah kembali rajin memasak uols.. hahah!

Bukan apa, selain nak jimatkan kos lunch kat opis, dapat jugak laaa memasak utk family tercinta.. gittew..



Nampak gambo sambal tu? Haaa.. tu sambal nak cepat n sonang keje nama dia.. resepi boleh google sbb byk versi.. ikut korang nak follow mana 1 yg rasa sedap n mudah. Mcm acik zila ko ni, suka follow resepi dari blog cik Nurul.. ya rabbi.. senang je taw! Tq share resepi! 😁



Okeh.. yang ni pulak daging masak sambal utk bekalan esok.. Buat terus lepas siap sambal tu, golek2 je daging & kentang yg dah di rebus, wallaaa...settle keje. So malam ni boleh tido dgn lena gitu. Esok tinggal masak nasi je.. 😆😆

Okeh laa.. acik tau korang pon biasa gak masak.. yee tauuu.. acik je yg pemalas nak masak.. maklum ler faktor usia gittew.. ehhh? Hahahah!

Selamat Malam korang!

Friday, November 30, 2018

Lama tak dengar 😁


enjoy!


Friday, November 23, 2018

JBDM




Haa...gittew tajuk kita okeh..
Gara2 buku2 kat atas tu ler.. gigih khatam part1&2  back to back tau.. haha! Kesian acik zila ni, pagi2 g keje dgn mata panda tau.. tu belum lagi dgn beg berat gara2 mengangkut novel g opis..haruuu... kalah cikgu2 okeh.. 😂 tapi bacanya sebaris 2 je.. hahah! Eh.. acik amek masa lebih kurang 2 mggu baca.. tu pun di waktu malam & weekend pulun habis.. heh!

Betul laa kata Tok penulis novel ni, part 1 seram melampau.. part 2 seram ditawar2kan sikit.. tawar2 pun,  kalo membaca di malam hari memang mengundang jugak laaa bulu roma berdiri gituu..

Lagi2 part yg baca jampi serapah.. adoiyaii.. memang acik skip baca laju2.. takut kang ku seru jadinya..haa! nmpk tak acik dlm ketakutan? 😥😥



Secara keseluruhan, kena baca part 1 & part 2 sekali.. baru boleh merasai & menghayati jalan cerita & kisah hubungan adik beradik, jahat mcmana pun tetap darah daging kita. Semangat setiakawan yg saling bantu membantu.. Benda2 khurafat & syirik sila laaa dibuang jauh2.. tak mau laa main bomoh2 pawang segala ni.. nak apa2, minta je dgn Allah s.w.t.. insyaAllah dapat apa yg dihajati.. pastu jangan laaa kita nak menganiayai & simpan dendam dgn org lain.. muhasabah diri sendiri. Pendek kata, jadilah manusia yg berguna. Titik. #insof

Tahniah kepada penulis A. DARWISY!  #acikzilasuka #lapanbelasbintang

Sekian.. nextt!!

Friday, August 10, 2018

Al-Ahzaab:36


Smart Reminder #2


#AlQuran
#reminder
#sharingnotes

Thursday, August 2, 2018

An-Naml:86


Smart Reminder #1



#AlQuran
#reminder
#sharingnotes