Wednesday, January 28, 2015

Sekolah 3 minggu

Hi.. ok!

Dah masuk minggu ke-3 cik puteribambam sekolah..
Alhamdulillah, semua berjalan lancar :)
Dan macam2 'perangai' dia buat dah...

Mggu ni dh start kena bawak buku teks kat sekolah kebangsaan.. kesian lak tgk sbb kena pikul beg berat sambil jalan kaki tetengahari g sekolah; walopon katanya ikut jadual.. huhu!



Sekolah agama ok cket, sbb bukunye x byk n ringan2.. so, kurang bebanan di situ.

Xpe anak... kata nak kurus kannn.. ;P

Pelik tgk tajuk mata pelajaran sekolah sekarang.. dulu subjek Muzik, now Dunia Muzik.. Alam Semulajadi , now dh jadi Dunia Sains & Teknologi.. owh! Pening nk paham..

Okeh.

Memula plan nak bagi seminggu 2 kali je duit belanja, sbb ade bekal kan. tp nenek kata kesian.. bagi ler belanja sekolah petang, boleh beli ayaq milo secawan dua.. petang kan panas.. hadoii... okeh, plan bajet tukar, kasi belanja singgit.. tp ayah plak terlebih baik hati, p bagi pagi petang pnya belanja sekali; lumpsum.

part paling x suka bila balik sekolah, mesti ade je barang shopping.. kalo beli makanan, still bole accept la.. kata duit belanja kan.. mesti utk makan kan?

Tapi masalah skang, g beli pen ink semput2? Sticker merepek? Pensil? Herkkkk??! Tetiba je rasa nak mengamuk kat kedai sekolah! Grrr! Tolong ler jgn jual kt bebudak tuh... dorang bukan tau barang tu perlu beli ke idokk..

Hasil Sesi soal siasat mak singa dan anak;

Mak : kenapa beli barang ni? Awk bukan guna pon!
Anak : .... (mata kelip kelip)
Mak : kan mama dh pesan, duit tu beli air milo ke, makanan ke.. bukan beli barang kat kedai sekolah.. pot...pet..pot..pet..
Anak : ..... (goyang2 badan, garu2 kepala)
Mak : dengar x cakap mama ni? Lain kali tak boleh singgah kedai sekolah!
Anak : ye mama... tapi..(Pasrah redha)
Mak : bagus! Nak pensil ke apa2 ke, mintak kat mama.. berlori2 mama dh beli utk awak tau!
Anak: ye ke mama?
Mama : hemm
(Senyap sekejap)
Anak: tapi mama, kedai sekolah tu jual barang murah2... ada seringgit dapat dua.. murahhh... besssttt!
Mak : HAPE??? ....... (tarik napas, tahan napas 2menet)

Time ni rasa nk bukak kedai stationery kat depan sekolah plak. Huh!

Bye.

Friday, January 16, 2015

Year 2015 vs 2014


From Pasti Az Zahrah 4 to Sekolah baru..

Kawan sejati katanya...

kita doakan semoga persabahatan mereka ini berkekalan okeh?!

♥♥ ♥


Tuesday, January 13, 2015

Batrisyia @ Tahun 1 2015

Alhamdulillah

Alhamdulillah

Alhamdulillah












÷)