Wednesday, December 28, 2016

4 Pengantin 4 Minggu

Hahaha! Tajuk tak ingattt.. nmpak mcm bizi sesangat ye tak? Hahahah lagi sekali..

Tapi mmg makcik bizi okeh... terkejor2 nak memenuhi jemputan kenduri kawen.. alhamdulillah mission accomplish gitewww..



Kepada ke empat2 pasangan pengantin, selamat menempuh alam perkahwinan. Semoga kekal bahagia, gembira, ceria , sihat, murah rezeki bersama-sama hingga ke akhir hayat.. Amin..

Ehhh! Mmg tema pengantin utk tahun 2016, kaler camni ek? Dh semuanya sama.. 😂😂😂


P/s : makcik xde jemputan kenduri hujung minggu ni.. heheh!🤗🤗🤗


Saturday, December 10, 2016

The Eleven




11th years ~ still in love

Amiinn... ya rabb..

Sunday, November 20, 2016

Alhamdulillah, saya sihat!

Ohoooiiiii hoi!

Salam uols!

Maap sbb dh lama x bersiaran.. hahaha!

Hakak bizi banyak.. cuba mengejar duniawi di saat akhirat semakin dekat.. haih laaa... semoga hakak kembali pangkal jalan dan tersedar dari lamunan.

Okeh!

Semalam hakak n kawan hakak jajazuzu pi ronda2 dalam hutan.. ni kali kedua pi masuk hutan setelah kegagalan pertama hakak di Bukit Gasing.. phew!

Jom tgk wajah gembira kami!



Okeh.. lepas ni mungkin hakak akan repeat ke sini sebab treknye sgt laa mudah dan x menyempotkan hakak.. hahah! Thanks to kawan hakak sbb terus terusan kasi support utk keep fit setelah sekian lama hakak rasa down sbb gemok sgt.. #pwincessgemok #hakakgembira #hutansimpan kotadamansara #saturdaymorning

Happy weekend uols!

Wednesday, September 28, 2016

The More The Merrier

Hello!

Baru je tukar title blog ni..

Dulu "1 + 2 = three of us"

Sekarang sudah update la...

"the more the merrier"

Gituu...

Jangan kecam saya ye sis dear yunk.. hahah!

Terima kasih sbb singgah ke belog saya.. okeh, ini statement perasaan yg perasan 😁😁

Babai!

Friday, September 23, 2016

Saya Anak Malaysia!

Okeh! Ambik oksigen duluuuu...

situasinya begini :
Bila anak kau lepas cuti sekolah tetiba 'mengamuk' nak beli baju merdeka sbb nak masuk pertandingan/persembahan 'tiba2' kat sekolah dia, tapi kau pasti xde ready stocks saiz yg sesuai utk dia dan mesti kena tempah special or paling sadis kau kena buat sendiri walopon kau tau kau tak pandai jahit, dan kau diberi masa seminggu sahaja; ape kesimpulan/keputusan yg harus kau akan ambil?

Haaa.. keputusan yg mak kau ambil hadelah dgn menjahit sendiri! Hadoilaa... 3 hari carik bendera x jumpa..semua abis.. agak2 la kann time kecemasan ni.. #nangis

Alhamdulillah, jumpa jugak dkt destinasi terakhir, kat Mydin laa mana lagi.. walopon kau sendiri keje kat hypermarket.. hahah!
~Boss, sorry.. bkn i xmau support department, all klang valley out of stock at that time!.. #believeme

Okeh, after you got the Malaysian flag.. ehh! Awat cakap omputeh grammar berterabur pulok? Hahah!

Okeh, kau ade masa 1 hari je nak siapkan sebab hari jumaat anak kau nak pakai dah! #minumkopibyk2 #jadizombietraintobusan #mengantokwoi dan akhirnya...

~wewewew~

Akhirnya siap laa masterpiece mak kau sempena Hari Malaysia 2016 walaupon hasil x berapa senonoh bak kata nenek kau..part ropol2 bawah je nenek kau tolong buat.. yg lain mak kau yg jahit sendiri okeh! #proudtomyself hahaha! Kesimpulannye is planning & time management ya..  Lenkali bagitau awal2.. leh laa sediakan apa yg patut..xdelaa mak kau, nenek kau, ayah kau menggelupur potpetpotpet.. hahahah!

Okeh, babai & have a nice weekend!

yang menggelabah,
Mak kau

Monday, September 5, 2016

BFF


kawan gembira..
Kawan gaduh..
Kawan nangis..
Kawan ketawa..
Kawan gosip..
Kawan wefie..
Kawan shopping..

Love : BFF

Saturday, August 27, 2016

Anak Sorang

Hah!

Siapa kata anak sorang boleh dapat manja lebih2?

Siapa kata anak sorang boleh dapat rileks2?

Siapa kata anak sorang dia boleh dapat ape dia nak?

Cer tanya adik ni.. ape dia dapat?


Heheheh!

#putribambam
#belajarberdikari
#anakkingpaisor

Thursday, August 18, 2016

Thirty three


Happy 33rd birthday to myself!
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Alhamdulillah..
Thank you mak & abah
Thank you Allah
Thank you King Paisor & Lil Putri
Thank you uolss..

Love, Mamazila

Saturday, August 6, 2016

Strictly Weekend only!

Hahahha... hari minggu saje tau.. tu pun bukan tiap2 minggu uols.. :nangiss:


Addicted dgn Durian Crepe sis kay ni ok.. aduhaiiii... sedap ko.. nak buat x reti, so beli je laa..

Memandangkan kami ni jarang2 balik 'hotel', jadi jarang2 jgak laa dpt mkn.. mohon sis kay buat delivery ke shah alam jugee.. huhu!

Sape belum rasa DC Sis Kay ni, mohon laa order sebekas dua.. hari2 ada DC n please order extra utk sy jgkk ... boleh check dkt fb ni yaa.. fb:kay khairi  heheheh!  yummeehhh

Wednesday, July 20, 2016

H.A.H??!!


"Judge me when you're perrrrfect"



Tuesday, July 5, 2016

Salam Aidilfitri from Terengganu



With Love ☺☺☺

#rayateganukite
#rayakedua
#melawatkawasan
#jalan2pantai
#familyfirst
#rayarayaraya
#temakelabupulok

Sunday, June 19, 2016

Selamat Hari Ayah!



😙😙😙😙

Wednesday, June 8, 2016

Teh C Ramadhan


Ok.. ni adelah 1st Teh C saye di bulan ramadhan 😉 tekak dh lama teringin tuuu.. kikikiki

#naksihat
#jangankecamsaya
#air

Salam Ramadhan Al Mubarak

Selamat bersahur..

Selamat berpuasa..

Selamat berbuka puasa..

Selamat bertarawikh..

Salam ramadhan 😀😀

Thursday, May 12, 2016

Quotes


#sayajual
#onlineseller
#sayajualjubah
#sayajualubatkutu
#visit here byazicho

Monday, May 2, 2016

FD EOCM Selangor @ Pantai Puteri, Melaka

Salam sejahtera. Selamat bercuti semua! Happy workers day.. kemana korang hari ni? 😉

Ni semalam pnya cerita.. menjoinkan diri ke Fun drive EOCM Selangor ke Pantai Puteri, Melaka.. kami Jajahan SAEC 😄😄



Nmpk x dlm gambo? Ada aktiviti tarik tali kan? Tu acara yg di tunggu2.. tp dh namanya hari cuti xde keje, ni pi carik keje laa ni.. kerja berat tarik tali.. kesudahannya, terbongkang cam gajah tidoq! Hahahah..

Lagi2 si Puteri Bambam.. gigih bebenor nak join aktiviti tarik tali mcm ayahnye.. tengokk! Sampai laaa ni x bangun2 tidoq.. letih bebenor laaa tu... hahaha!

Ok laa.. apa2 pon, terima kasih kepada pihak2 yg berusaha , pihak2 yg menaja dan jajahan2 yg terlibat menjayakan FD Selangor untuk tahun 2016 ni.. insyaAllah kalo ada lagi, kami follow.. thank youuuu... 😉😉😉

Proud Together!

Saturday, April 30, 2016

Selamat bercuti!


Sunday, April 24, 2016

Flying Breakfast - all the way from Klate

Selamat Pagi!

Salam hujung minggu ;)

Gigih tau mengorder nasi tupey ni untuk bonda terchenta.. kalo ikut hati malas, xde ler nenek yah merasa nasi tupey ni.. hehehe!

Ni semua salah Majalah 3 laa ni.. sape suruh bagi mak saya tgk? Kan x pasal2 bonda saya mengidam nak makan nasi tupey.. hahaha!



Akhirnya, dpt gak merasa kan.. nak pegi Klate mmg xtau ler bile nak sampainye.. padahal dekat doh ngan Tganu tu.. kehkehkeh! Kalu balik Tganu tu, nasi minyok ngan nasi dagey je laa yg ade.. nasi tupey dop jupe pong.. eehh?! Bakpe cakap gini pulop?! Hahahah!

Ok laa.. maybe next time bole try order lagi.. tq kelate flying breakfast.. owh! Sape2 yg nak try tu.. pi laa facebook or ig dorang@kelatebreakfast

Byee... happy weekend!

Sunday, April 17, 2016



Happy weekend! 😄😄😄






Monday, April 11, 2016

Advertisment a.k.a Iklan : Ubat Kutu




Hi semua!

Sy adelah ejen ubat ni.. bukan ubat kuat ye puan2.. ni ejen nak promot ubat kutu.. yg ni jenis spray pnya.. bkn shampoo ye.. heh!
Pada siapa yang berminat  untuk dapatkan Natural Hair Spray Anti Lice ni, boleh sahaja cash on delivery dengan saya (weekend only). Atau pos pon boleh juge..

Okeh, sebelum puan/tuan membeli, kita check dulu apa yg best sgt dgn produk ni..

Natural Hair Spray Anti Lice 50ml

Bahan semulajadi (ada serai wangi tau!)
"waterbased" tidak melekit & berminyak
Mudah untuk digunakan, cuma "spray" sahaja
Menjimatkan masa

Cara penggunaan :
1. Basahkan rambut dengan air suam & lap sehingga kering.
2. Sembur Natural Hair Spray Anti Lice pada seluruh rambut.
3. Biarkan semalaman atau paling cepat setengah hari.
4. Cuci rambut semula dengan shampoo
5. Rambut sudah kembali sihat & bersinar.

(Ulang penggunaan jika masih terdapat kutu/telur kutu)

Order sekarang!

Natural Hair Spray Anti Lice 50ml
RM15/bottle *exclude postage fee

Order sekarang ---> 012 3034598
Order sekarang ---> 012 3034598
Order sekarang ---> 012 3034598

Ade banyak lagi lat sini. Jom Visit : AZICHO SHOPPE

Saturday, April 9, 2016

Superrr Powerrr

Haluuu...

Selalu perasan (cewaahh!) Posting super power kacip patimah sy tu kerap org google.. pasai apa ye?

Laa ni, super power 5in1 ni xde dah yg perisa cekelat tu.. sedeehh! Or still ade lagi?Cuma sy yg x nmpk? hahaha!

Tapi yang pasti selalu jumpa yg kopi tu je... layan jugak.. mix susu manis.. jgn byk2.... kencing manis nnt! setengah sudu kecik je dh cukup...wallaaaaa... super sedap kauu! Hari2 bawak bekal air ni g opis utk penambah tenaga dan juga penyegar mata (ko jgn buat giler... penyegar mata tu sbb minum air tu tauu.. bkn pi curah kat mata naa.. kang kes naya plak..)

Eh! Dh macam product review plak.. so Super Power, sila bagi komisyen lebih sikit atas promosi sy ni ye... huhuhu!


Pakaging baru yg nmpk lebih sweet ye.. yg penting mesti ada kacip fatimah dgn kolegen.. baru laa powerr... ehem!

Okkk... selamat minum kopi power ni ye puan2.. ;)



Thursday, April 7, 2016

Yang menjalankan tugas,



Haihh... lama benor x update blog ni.. 

nampak sangat pemalasnye.. haha!

Ok.. sapu sikit habuk kiri kanan depan belakang dulu naa...

Nnt update lagi =)




Thursday, February 11, 2016

Putri 8th Birthday




Selamat hari lahir Putri Nurbatrisyia.. Semoga sentiasa sihat, gembira, murah rezeki dan di berkati Allah s.w.t dunia akhirat.. Aminn ya rabbaalamin..