Tuesday, August 11, 2009

Satu Tahun Enam Bulan


Hai.. kata Mama, arini umur saya genap 1 tahun 6 bulan. Sekarang saya dah pakai pampers size XL.. hihihi!!

Sekarang saya dah pandai panggil nama Nenek, Baiyah! Baiyah!!.. terkejut Nenek bila saya jerit macam tu.. kihkihkih!.. tp Mama dengan Nenek asyik ajar saya sebut Atuk jek.. tau laa nanti saya nak sebut.. x sabar betul Mama dengan Nenek ni.. =P

Semalam saya makan Crab.. Nenek masakkan untuk saya.. pertama kali saya makan tau..selalu makan ayam dengan ikan je.. sedap.. bila makan malam, saya rebut makan dengan Mama.. hihi!! seronok jek.. tp mama kata saya kena gatal² sebab makan crab tu.. yeke? saya rasa ok jek..


ni laa ubat ruam yang Mama beli untuk saya.. last² Mama letak tepung ubi dekat ruam saya tu.. Ayah pelik kenapa Mama letak tepung tu pada saya.. boleh ke? Mama jawab laa tu cara tradisional.. Mama siap bagi ceramah dekat Ayah.. kikiki.. Mama dengan Ayah saya tu memang mcm tu.. terima kasih ye kt Auntie² suma.. =P

Kata Mama ari Khamis ni saya nak kene inject ngan Misi.. saya takut laaa.. Aritu Danish anak auntie Intan tu dah kene.. Auntie Intan kata kaki Danish x bole bergerak banyak lepas kene cucuk.. eeee.. takut laaa.. tp bila sepupu saya c Tina tu plak kene cucuk bulan lepas, ok jek kata pakLong saya.. jadi, Khamis ni turn saya plak.. takut laaaa Mama..

saya takut!

Yang Takut,
Betty

10 comments:

azzamoro said...

cepat jerk cik betty dah besar...

tak sabo tunggu anak aku pandai cakap lak.. hehe

** Perfect Love ** said...

alaa comelnya...
nice blog.. salam kenal!

sWeEtdARLinG said...

kekekeke... gatai lagi pi makan crab... :D

tahniah betty dah besarr....

PA Ranger said...

Kejap jer kan...tiba2 dah besar cam x caye jer. Geram tgk aksi c betty ni

jajazuzu said...

oh..klau takut kena angkat tgn ek?

lily azliyana @ mama zara said...

aiyaa..cik betty sudaa mau kena cucuk..Zara nye turn lagi 2 bulan..hee..

isabelle said...

tengok botol bedak adgnesia tu..tingat yg dulu punya, buat drp tin.
gila sakit kalau terjatuh kena kaki.

yaya said...

badan montel cik betty tu rasa nak ku cubit2 menahan geram, eeee.... comel!

Mysunshine Gift Shop said...

salam dear,

I'm doing 'Say it with cupcakes' - charity drive. I work together with my sahabat in TM, Jules, eksekutif suri (serunding) & ummikusayang

Part if our sale goes to the orphanage home. you can see the list in my blog. mysunshine2u.blogspot.com or mysunshine-cupcakes.blogspot.com

if sudi pls share this with all your friends & relative.

appreciate your help

zar

Beautiful Disaster said...

aiyoo sensored gambar cik betty yg first tu. hehe.