Wednesday, April 8, 2009

say NO to P.U.T.I.N.G

yess...
mmg salah ku jua kerna memberi puting kosong ini kepada cik Betty..
tp tujuan sebenar nak bagi dia senyap jek.. hehe
rasanya dh sampai masa stopkan menatang alah ni
lagi² laaa gigi cikBetty dh start nk tumbuh
(14Months baru nak masuk 3 btg???)

salah 1 sebab terpaksa stop ialah 1 gigi cikBetty mcm senget jek..
mcm artikel dlm blog dr.Azwan pasal puting kosong ni laa..
nnt gigi jadi jongang.. huhu..
alahai... x suke laaaa!!!

start dr malam isnin baru ni, sy dh x bg puting..
memula tu merengek gak..
tp rasanya ok kot..
mcm mlm td, slamber jek dia tdo.. xde pon nk puting..
agaknye cikBetty paham kot..

lepas ni nk stopkan guna botol susu plak..
boleh jek tu.. sbb cikBetty pn dh terror guna sippy cups..
cume x amalkan jek.. hehe






slamat tinggal P.U.T.I.N.G!!
=P

14 comments:

jajazuzu said...

tu la...aku dh pesan dr dulu ko takmo dgr. skang baru nak say goodbye

Mama_Aqish said...

samala dgn Aqish masih icap puting...tapi time nak tido je...sekarang ni tengah usaha tak mau pakai puting...

tHrEE oF us said...

jajazuzu : mak aihh.. laju bebenor..

aku bkn ape ja.. kalo x bagi, sape laa nk cool down kan betty time dia ngamuk xnak kt ko? sape?? puting jugak kan..

hahaha

tHrEE oF us said...

Mama_Aqish : marilah kite berusaha membanting tenaga.. hehehe

Mummy Dasy said...

Sama ngan Daneen lg ah dah nak 3y ayah dia asik slhkan me coz start bg puting la ni dah sush nak dpisahkan

yaNadzuL said...

danish dulu hisap puting masa nak tido ja..lepas dia nyenyak tarik puting keluaq..
cuma dia ada tabiat ketagih hisap hujung apa2 kain..tu yang tak berapa dgn puting..
risau la sebab gigi dah tumbuh ms tu takut ada kesan jongang ja..
sepupu dia abih gigi jongang dgn jarang..nak buat macamana dah terbiasa dgn puting..

tHrEE oF us said...

Mummy Dasy : kalo dh besor cam Daneen, mmg payah kak.. lagi laa dia dh pandai bcakap.. alahai..

tHrEE oF us said...

yaNadzuL : cikBetty pon camtu gak.. time dh nyenyak tdo, terkeluar ler puting tu.. takut jd pesen gigi len macam jek laa.. tu kene stop segera..

mama erfan said...

aiyooo awak...sama la ngan erfan...sangat susah kalau takde puting..memang berniat nak pisahkan dia ngan puting, tapi agak susah la jugak...takpe, kene usaha lebih skit nih! huhu

tHrEE oF us said...

mama erfan : yang penting kene dpat kerjasama ngn org tersayang + kuat semangat ler.. kalo x, x menjadik punye..

Ada Ayrissa said...

thanx coz drop by in my blog..
hehehe..
cute nyer cik betty...

Beautiful Disaster said...

ssh x nk tgglkan puting tu?sbb nnt aku pn ingat nk bg anak aku isap puting jer instead of naik buai supaya die tido lena.

tHrEE oF us said...

Ada Ayrissa : welkam.. iris pon cute juge.. =]

tHrEE oF us said...

Beautiful Disaster : Ryn, rasanye xde laa susah mane.. yg penting kuat semangat.. huhu!! better stopkan awal sblm dia pandai bercakap.. bile dh pandai bcakap, letih laa nk dgr dia kata nk puting tu.. rasa kesian plak nnt.. kalo time kecik² ni, cepat cket dia lupe puting tuh..