Monday, April 19, 2010

A to the E to the O to the N

salam..

sape penah buat loan atau beli barang thru AEON? sila angkat jari! heheh

sy pon penah buat loan AEON juge.. taun hemm.. tengah taun 2007 kalo x silap.. alaa.. amek set sofa murah jek.. hehe! beli kt Kedai Perabot Kg. Melayu Subang tu.. masa tu harga dalam 7rat laa.. mana mampu time tuh nk bayor cash.. tp tingin pnya pasal + kat umah xdo krusi, amek ler jugak dengan kemudahan bayaran ansuran AEON.. tolak teranjang suma, rega 7rat tuh, jadi 1riban lebey.. huhu!

biasa laa kan, nama pon bayor ansuran.. amek lak setaun.. interest pon sodap laa dia cekik.. hehe! AEON neh satu jek, ko kalo dah buat account ngn dia, sila bayor ontime ye.. kalo x, dia akan call 58 kali sehari.. hehe!! dann, make sure bayaran tuh mencukupi mengikut jumlah yg perlu dibayar.. kurang sehinggit pon dorang berkira tau.. wehh... kalo org ade hutang ngn korang pon, korang tentu mengira-inye kan? =P

owh, hutang sy dengan AEON pon dah lama tamat.. rasanya xmo lagi dah berhutang ngn aeon neh.. kami somi istri telah 'menyetting' dalam pala otak supaya sila simpan duet kalo nk beli barang yg diidamkan.. heheh!! yolahh tu kan? haahhaa!

sekarang ni, opis sy sangat boring dgn panggilan customer service (CS) aeon yg ingin me'remind' dan mengutip hutang dari penghutang² kt opis neh.. heheh!! kekadang kitaorg leh trace number 'PRIVATE' Aeon tu, rasa malas jek nk jawab.. ye laa, bila dah x dpt call henpon, di tepon laa plak opis penghutang tuh.. kekadang CS aeon neh siap mengadu domba yg kedegilan sipolan neh yg xmo bayar hutang dorang tuh.. kalo ngadu cakap biasa² tu bole gak laa melayan kalo xde kije.. ni siap marah² macam kitaorg plak yg berhutang ngn dorang.. gilo ko apo??

ehhh.. x baik tau.. kitaorg dh tolong menyampai kan pesan pada si penghutang tu pon, dah kira cukup baik ye.. terpulang laa pada penghutang tuh nak call balik ke tidak.. kalo korang ngadu ngn kitaorg neh pon, bukan leh buat ape.. kitaorg pon byk gak kije lain nk buat tau.. nasib ler kt meja sy neh xde tepon.. kalo x, jenuh ler nk tolong jawab call bagai..

woitt... jgn terasa ati ye.. cuma melepaskan kentut rasa hati jek..

okeh, nak pi sambung 'study' jap.. muehehe!!

5 comments:

jajazuzu said...

x pernah pun buat. umah aku ni La, jgn kan kata sofa. tv pun tadak. jgnkan kata AF, mentor pun aku x dpt tgk tau. sila kesian.

p/s : kalo ada tv lebih, sila derma ye.

CikLilyPutih said...

memang betul pun. CS Aeon tu kekadang melampau. ade tu siap ugut kalau tak bayar nak kuarkan waran suruh tangkap plak. ini kite nie apa ek!

azila raffie said...

aja : yo laaa.. sila amek kt umah

cikLily : heheh!! cool~~

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..kalau dah namanya hutang cam tu la..kena la bayar ontime..sy pun ada gak berutang nga aeon ni..beli laptop..dah abis byr dah..biasala org miskin cam sy ni..kalau x berutang..x leh la dpt apa yg diimpikan...huhu..tp kalau ada duit kan..x yah la hutang..byr la cash..kan..

azila raffie said...

tu laa.. kalo laa makcik kayo, xdenye nk berhutang bagai.. kehkeh!