Thursday, April 15, 2010

Lompat si katak Lompat

Salam..

Penah x korang apply kije tempat lain, pastu kene panggil intebiu? mesti laa penah kan? kalo x, xkan laa korang dapat kije kt tempat skang ni kan? heheh!

hemm.. soklan biasa ditanya, brape lama dah kije kt kampeni XYZ ni? atau pon, owhh.. byk pengalaman awak ye.. kampeni ABC dah 5taun, kampeni KLM 2 taun, kampeni GH setaun.. yg kita pon sengih² jek laa kan.. konpiden level tinggi tuh.. ekeke! kalo sy byk pengalaman pon sy akan sengih lelebar.. =]

tp kekadang tukang intebiu tu suka trick... xpon suka pikir macam² kalo kita slalu tukar @ lompat² keje.. mesti dia pikir kan, kenapa Puan Palon neh kije kejap² jek kt kampeni neh ek? kampeni bermasalah ke? atau Puan Palon ni yg bermasalah mental? hehehe!!

huu.. x reti nk jawab ler.. sbb sy sendiri x byk pengalaman kije.. ye laa kan, sebelum ni sy kije kt kedai, pas kawin 6 bln, trus jek kije kt tmpat skang neh.. kot² ke korang yg byk pengalaman kije leh story mori cket camne nk jawab? hehehe!


image from Google.com

sekian...

2 comments:

jajazuzu said...

sy resign dr kampeni xyz sbb gaji tak naik. sy dah keja mcm org gila. tp kampeni x hargai.

sy resign dr kampeni abc sbb sy rasa dh muak asyik buat kerja yg sama. sy nak cari pengalaman yang baru. saya nak kumpul skill.

saya resign dr kampeni rst pulak sbb kampeni opq yang offer saya. saya x mintak kerja pun kat situ, tapi diorng yg offer,diorg jumpa resume sy dlm js, offer dgn gaji yg tinggi. sapa x nak kan?


sy resign dr kampeni ghi lak sebb jauh dari umah. laki saya x larat nak hantar saya pg2. kami org sederhana je. pegi keja share² naik moto. jadi harapnya encik ambik saya bekerja kat sini, dgn gaji yg saya pohon spaya kami laki bini dpt beli kreta besar.

amacam?

hahhahahahhahahhahhahahha....keja aku byk. aku tension!

azila raffie said...

ni luahan perasaan namanye.. hahahha!!