Wednesday, March 4, 2009

Rumah ku Syurga ku

masa kuar umah pepagi td, ada laa ternampak sehelai kertas A3 size di atas postbox yg mungkin di tampal seseorg (bkn Ah Long okehhhhh!!) tetengah mlm smlm (aku tau engkorang yg tampal memalam bute... sbbnye aku smpai umah dlm kol 830pm yee!!) actually, kertas tu fotokopi dr artikel srt kabo mane ntah pasal migrasi air.

ni sume gara² pihak JMB kt area umah tu di katakan xmo membantu dlm mendapatkan meter individu. aiyooo... camtu ker?

sy sbnrnye x kisah sgt pasal hal migrasi ni... yelaa, sy ni kan seminggu di sana, seminggu disini.. jd bil air tu xde laa melambung mana pon.. tp x melambung pon, every 2 months rm12 tetap kene byor.. tu laa harge yg perlu di byr kalo dok guna meter pukal.. kalo kurang guna bayor rm12.., kalo byk guna air, bayor tu pon lebey laa jgk kan.. tu blom lg ngn mentenen-nye, quit rent-nye, fire insurance-nye, nye nye nye...

berdasarkan info yg pak pecHo dpt dr geng (bkn Geng upin ipin yeee!), sonang citer pengerusi JMB ler yg cakap sbb pak pecHo kdg² g mengeteh ngn dia n the gang... bkn dorang x brusaha utk mohon meter individu.. tp mcm² msalah akan timbul nnt. lgpon kebykan blok byk yg kosong. yg kosong tu satu hal laa kan.. yg x bayor bil tertunggak tu, lagi laaa... wehhh!!! tolong ler byr bil korang tuh.. =P

sy bkn nk berpihak dengan memane pihak yee.. sy pon suke gak kalo dpt meter individu tu.. sape laa x suke kan.. kompom laa sy x pyh byr bil air sbb jarang guna.. bil api pon camtu gak laa... free jek.. sape laa yg x suke bende free kan... x pyh laa sy bersusah pyh membayor bil² ini.. nk suh pak pecHo yg g bayor?? haremmm... bak kata dia, kan bole byor pkai internet... hek eleh... kalo internet down berbulan², nk bayor cemane bang? kene g kaunter gak kan? kan?

note : kt bwh rumah gue ade 1 family tu duduk. kata pak pecHo indonesia kot.. byk giler dia kumpul barangan terpakai kt depan blakang umah, sinki laa.. mesin basuh laa (sy punye ler tu =P), botol², tin ke hape sume... mmg ler itu sumber rezeki tambahan dia.. tp pls laa wehh... ko tu kalo dok umah teres xpe gak la wat cenggitu... ni apartmen laaa dol!!! mana leh wat camtu!! menyakitkan pemandangan jek! aku x suke!!! kang nyamuk aedes terbang dtg kt umah, ko jawab laa ngn inspektor gadjet tuh!!! hemmmmMM!!!!!!

5 comments:

jajazuzu said...

standed dok apartment....umah mak aku pon camtu gak. konon kata nak tukaq meter. smpai la x tukaq. kena tgu aku bom meter sorg2 kot baru depa nak tukaq

tHrEE oF us said...

jajazuzu : nak wat camno.. aku x kisah..

ibu_uwais_ameenah said...

itu le hei nye ddk umah apartment, poning den ni ngn kerenah depa... (hehe... ai pun ada tertunggak bil... heheh... ya ampunnn!!) x sabo2 nak pindah ke SA2, letih nak membayo mentenen nih dik non oiii!!

tHrEE oF us said...

ibu_uwais_ameenah : owhooo... ni ler org yg x membayornye yee... nak kene babab ni!! hehehe!!

ibu beli umah kt SA2 ke? best ler.. nnt x pyh ler turun nek tangga lg.. huhu

ibu_uwais_ameenah said...

tu le psl... nanti kita buat housewarming datang yer!