Friday, March 27, 2009

By Hand

hari ini opis sy di kecohkan dengan kehadiran surat x diundang.. muka masing² mcm ayam tertelan nugget KFC+rootbeer A&W jek.. huhu!!

well, mcm yg korang suma tau laa kan.. EKONOMI GAWAT! jadinye pihak opis mengeluarkan surat jemputan utk semua staff.. sorang pon x terkecuali termasuklaa sayerr.. huks!!

sebenarnye sy x brape gemar ngan 1 khabar angin lintang pukang.. kononnye kami 3 org (sape ye?) antara yg di attack oleh pihak raksase yg 1 itew.. x sesuai okeh??

kenapa harus kami yg kecil² ini (yeke kecik? haha!!) di persalahkan? stakat kami 3 kerat ni jek, xde maknenye la.. rasanya x balik modal pon! patutnye cari alternatif yg lebih afdal lagik tau..

adakah pihak raksase yg 1 iteww tahu keadaan kami 3 kerat ini? kami ini ibarat makan pagi-minum petang, makan malam-trus tdo..

dengarlaa puisi angin lintang kornar baring ini..

pihak raksase yg 1 itew,
tahukah anda bahawasanya amat payah utk kami yg sudah berkeluarga ini mencarik pekerjaan baru dlm keadaan ekonomi semasa yg sedang tunggang langgang?

tahukah anda, sepanjang kami bekerja dgn penuh dedikasi, sebarang imbuhan mahupon anugerah kami x dpt?

ape yg kami dpt? hanya attack-kan yg amat sukar diungkapkan dengan kata-kata..

kami tidak meminta² sebarang balasan.. kami hnya insan biasa yg ingin membantu keluarga..

lihat laa kami.. fahami laa kami ini.. woowoowoo..

sekian mekaseh.


pakAjis yg ini mempunyai ramai tanggungan.. sapa mahu bantu?


surat utk sayer.. xmo bace!!! hmmphh!!


senyuman cik Ein seperti mendapat emas 1 guni..

note : kampeni sape ade kije kosong? sila laa panggey saye.. hehehe

10 comments:

Beautiful Disaster said...

oit, ko kene benti ker? aduh wat aku seram lar pulak.

tHrEE oF us said...

Beautiful Disaster : lom kene benti lagik laa.. cume kene pengurangan gaji aje.. hehehe

sWeEtdARLinG said...

alamaaak dah lama teringin nak minum A&W Rootbear... sib baek bukan ngandung....!

ermm compeni aku nak pakai orang tapi sebagai programmer & IT engineer

tHrEE oF us said...

sWeEtdARLinG : hehe.. kalo ngandung pon ape salahnye kan...

huhu!! sy cume ade basic jek..

jajazuzu said...

La, ko ambik opsyen yg mana la?

aku rasa kalo ko ambik opsyen yg 3 hari seminggu kerja tu, jom ko join aku keja part time kat stesen kerang tu la. masyuk gak weh.

at least ada bekap kan...

tHrEE oF us said...

jajazuzu : nnt laa aku pikir² kan.. ptg ni ade staff meeting, nnt br ade keputusannye.. huhu

ibu_uwais_ameenah said...

potong gaji?? sedihnya...
kami kat opis sabtu x keje kena potong cuti pun depa dah bising...

tHrEE oF us said...

ibu_uwais_ameenah : nk wat camno kak.. nama pon kerja di bawah orang kan.. tp sekurang²nye tidak dibuang kije, syukurrrrrrrrrrrrrrrr

the kecik said...

sedeynye..

tHrEE oF us said...

the kecik : nk wat camne wak.. terime je ler...