Wednesday, January 26, 2011

Taik Kuchen!!

ada aku kesah??
(image : from google)

Huuuu…

Sy bukan anti-kucing.. tp sy juga bukan pembela kucing. Sy sangaaaatttt suka kucing. Lagi² baby dia.. sangaaaatttt laaa cumel! Cik betty pon suka kucing.. Kt kg, dia ada kiko dan kiki.. dah besar dah mereka itew.. Nnt balik kg lagi, maybe dorang dah ada baby baru.. heheh!

Dulu pon sy ade bela kucing.. Meon namanya.. dah arwah pon.. kene gelek ngn keta agaknya. Sgt bijak, sbb pandai pegi toilet sendri + x melepas merata². kalo terdesak pon, tetap balik ke rumah okeh! =]

Tp kann.. sy sgt tidak suka bila kucing² ni buat hal.. Lebih² lagi yg ada di sekitar rumah mak saya dan rumah saya juga! Memandangkan rumah mak sy adalah rumah bawah, kucing2 ni sudah terlalu biasa ‘melepas’ di tempat parking sy.

X pasal2 jadi kerja sampingan sy utk ‘mengaut’ khazanah busuk masam tuh! Bukan sekor, bukan dua ekor, tp berpuluh ekor! Lepas sekor berak, sekor pon join.. pastu join lagi dan lagi! Ape… tuan bela kucing tuh hanya tau bagi kaseh sayang dan makan pada kucing mereka je ke? X reti ke bagi skali jamban bergerak kt kucing anda?

Tu part kt umah mak sy..

Yg kt umah sy yg jenis bertunggu tangga tu plak, di beraknye depan pintu rumah org suma.. Untuk org yg jarang² balik rumah, xde laa kisah sgt kan… Tp kesian laa kt org2 lain yg mmg ada di rumah hari2 tuh.. Ape ke ‘mongoks’ tuan kucing sumaa… bela haiwan di kawasan apartment? Mana bole dol! Kot nak bela jugak, sila simpan dalam rumah laaa… jgn kasi keluar kucing anda! Tolong laaa.. xtahan nak bau ‘haruman’ semerbak tuh.

B.E.N.C.I dgn org yg sibuk bela kucing, tp xde hati perut untuk jaga ketenteraman awam!

3 comments:

sw33tdarling said...

sama ngan umah lama kitorang.. smpai kan naik malu kalau kawan2 datang...

Kaseh said...

betol2... tuan punya kucing kena ajar kucing berak lam bilik air...kucing den berak lam bilik air jek..selagi bilik air tu ada org selagi tu la dia tunggu..tapi jenuh gak la...nak kena siram taik dia dulu baru kita leh lepas hajat sendiri....hahaha tapi biasa pagi2 subuh je dorang lepas hajat....

azila raffie said...

kak amy : kann? sebab tu berat mulut cket nk ajak org dtg umah.. hahha!

kaseh : kucen yg baik! =]