Monday, January 17, 2011

ia percuma sahaja!

As-salam..

Sabtu lepas kami ke Mydin USJ.. berjalan-jalan sambil men’survey’ katanya.. heheh! Okeh, bila dah puas meronda suma, sampai la kt tmpat paling diminati, tmpat sejuk beku! Mencari sesuatu utk di goreng dan menjadi kudapan di waktu malam (yep! Punca kegemokan! Tp sedap okeh!) =P

Typical hypermarket kan, mesti ada kiosk/counter free to taste.. ye laa, dah penat jalan mesti nk gak mencuba air + makanan yg ntah apa² di promote tp dpt menghilangkan lapar + dahaga sekejap. Heheh! Korang penah @ x penah cube neh? Alaaa.. yg mcm kalo ada produk baru, dia kasi minum rasa cket lam cawan kertas cinonet tuh laa.. kala x malu, bole ler mintak tambah lebih cket masa dia tgh tuang.. hahah!

Nak di jadikan citer, kitaorg yg mmg penat pusing² lam Mydin tuh, kitaorg amek ar free sample tuh kan.. sy pasan ade sorang akak makcik kepochi ni dok pandang² jeling² . ingtkan kenapa kan.. rupanya anaknya sibuk nk try test jugak air sample tuh.. tp dia mcm marah sbb anak dia amek air tuh.. haduii.. air free makcik… promoter tuh x marah pon.. dorang lagi suka kalo kita amek.. cepat cket abis, boleh dia abih kije cepat jugak..

Part yg xtahan tahap pedih hingga ke lubang pusat neh, masa kita org pon benti laa park troli kejap masa nk pilih² frozen food.. kebetulan kt lane yg sama sebelah kitaorg ada promoter dok promote air ape bende ntah..susu kot.. sy just tgk jek laaa sambil pilih² mknn lam peti ais tuh..

Cuma doter sy jek laa yg dok sibuk tarik tgn ayahnye kata nk try air tuh.. tetiba jek makcik ni lalu tepi kitaorg sambil cakap “asyik² muka korang jek yg minum.. haaa! Amek suma.. kt sana tuh ada lagi” dgn gaya mulut dia mcm burung berak batu. Sy pon terkedu ar.. sy bajet pak pecho x dgr kot.. sbb tgh bizi melayan anak dara dia tuh.. sy pon cuba laa tgk kot² dia cakap ngn anak dia ke hape.. tp matanya pandang pada sy! Ciiissstart lu makcik!!

Mcm laaa kitaorg jek yg dok try minum kt ctu.. pnya laaa ramai yg dok berebut nk rasa, kenapa kitaorg yg jadi mangsa attack-kan kamu wahai makcik? Sy ada buat salah kt makcik kah?? Huh! Sy bajet makcik ni x pernah g shopping kat hypermarket kot.. abih ² nk shopping pon kt kedai runcit yg x pernah bagi sample product baru. Hahah! harap² makcik tuh baca blog sy neh.. wahaha!

Salam tahun baru 2011!

*azam tahun baru : nk rajin update blog semula! Bule? Hahahah!


penyek makcik tuh ngn motor neh kang! =P

4 comments:

BUNGA said...

as salam..
hehe.. makcik2.. sabar je la yer :)

sawn said...

Benda free amik jela.. Kalau kita tanak amik jangan marahkan orang lain yang nak merasa... adoiii..

FIRDAUS HUSAIN said...

no manners la makcik 2

azila raffie said...

bunga : sgt sabar tau.. heheh!

sawn : khenn???

firdaus : makcik tuh lupa dia berada dimana kot.. heheh!