Monday, March 1, 2010

Tok dan Tok Ki

Salam..


adalah dimaklumkan, keluarga mentua saya telah datang buat pertama kalinya ke rumah selepas kami berkahwin. huhu.. nasib tok n tok ki betty nk datang.. mesti jenuh mulut adik ipar n lakinya tu ajak jenjalan kt sni.. hehe..


sebelum sampai kt puncak alam, pak pecho pon ade pesan kt adik ipar dia tu.. kalo dah sampai tol Gombak, berhenti kat ctu. tunggu kami datang amik. byak kali dia pesan. ye laa.. c zahar tu bukan penah drive sendri ke selangor neh.. buatnye sesat.. alahai jek laaa..


masa yg ditunggu pon tiba.. kejap² tepon bunyik.. kejap² mesej bunyik.. hahha.. last skali, c zahar tu call, kami sesat! whoaaaa… jam time tu dah 2 pagi lorhh… trus berdesup kitaorg siap² ala kadar.. angkut c betty yg tengah tido, campak lam keta..


cari pnya cari, dorang dah sesat kt pasar borong gombak.. alahai.. mana nk cari tetengah pagi buta neh.. bukan reti pon area sana.. muka pakpecho mmg mcm x puas ati jek laaa.. sbb org dah pesan jgn pi corner memana.. di buat jugak.. hishhhhh..


nasib lalu kt area uptown gombak.. tnya kt org niaga kt sana (mekasih ye cik mat) trus jumpa jalan.. alhamdulillah.. trus bawak balik umah.. sampai Puncak Alam dah 4am.. buat air teh o panas, trus sambung tido.. sbb esok pagi nk challo p kije plak.. huhu..


pepaginya, trus siap² buat air suma, breakfast plak pakpecho beli nasi kerabu kt makcik ujung simpang 3.. salam² tok n tok ki betty, trus g kije.. tengahari balik jap, tapau and anta lauk (giler? mana sempat nk masak dol..) hehehe.. pastu berdesup blik opis.. hehe..



sepanjang ade kat cni, kami bawak laa jenjalan pusing² kt shah alam ni.. bawak pengantin baru kan… konon² honeymoon laaa.. hahahah.. takat datang cni, tp nk dok umah, bek x payah datang kan.. tu pasal kene bawak pi jenjalan.. ingt nk bawak pi redah hutan belantara ke.. mandi kolam ke.. window shopping ke.. tp agak² laa… yg datang ni bukan kanak-kanak.. org dewasa + org tua² ye puan²..



bawa juga kt Putrajaya.. tempat yg MIL n FIL n SIL x sempat nk singgah masa dtg kenduri kawin kami dulu.. cian kan? huhu.. akhirnya sampai jugak.. hehehe.. yg over, biasalaaa.. of coz laa pengantin baru itew.. hahhaa!



ade jugak ajak pi melaka, tp xmo plak mereka² ini.. jauh pon satu halnye.. jadinye kami pi laaa kenduri kt melaka ari ahad malam tuh.. kesian ko nrul.. layan tetamu sampai malam.. huhu!


masa nk balik ke tganu, kami hantar hingga ke gombak juga.. takut kang sesat lagi.. hehe! akhir kata, tak tau laa bila lagi MIL n FIL neh nak datang sini lagi.. jangan serik sudah… huhu!



sekian.

2 comments:

lily azliyana @ mama zara said...

Aritu nmpak name dlm list attendee utk blogger gathering..carik2 tk nmpak plak semalam..rupenye sibuk melayan keluarga mertua yek..hehe

azila raffie said...

huhu.. nak pi dah wak... last minute cancel mehh, ada kenduri..