Thursday, March 11, 2010

apooo?? Kudis Api??

salam..

 

2 malam lepas bawak Betty g Klinik Shah Alam.. huuu.. 1st time bawak dia ke sini.. ni pon gara² BARU dapat tau klinik ni beroperasi sampai malam.. weeeee~~ sy sgt suka okeh! leh jimat ongkos g klinik swasta.. heheh!

 

owh, kami penah gak laa datang cni.. 1st masa nk wat ujian HIV.. kan ke nk kawen dulu kene wat ujian neh.. =P , pastu skali lg masa diri sendri demam, kasi pergi sana laaa.. slaunye g Klinik Bukit Kuda, Klang tu.. bila dah malas sgt, g Sec.7 ni pnya pon okeh gak.. heheh..

 080320102415 

kami sampai dalam pukul 8pm. hehe! dah umah mak sy dekat ngn sek. 7 neh… bape menet jek amek masa nk sampai kan? jalan kaki pon boleyyy.. hahaha! jadinye x payah laa nk cepat² sgt.. betul x? =P

 

time kami smpai tu, ade laa 3-4 family yg dok menunggu giliran.. kejap jek laaa.. dalam masa kurang sejam dah bole balik..

 

080320102416

 

 

doktor x kata ape pon.. sbb sy dh cakap awal² mcm ade kesan melepuh + ada air dalam tuh.. (hehehe.. x crita pon kt doc tu, sy ade pecahkan gelembung air tu.. huhu!) owh.. mak sy kata tu namanya Kudis Api laa dol.. huhu!  jangkit ngn Qistina laa neh.. pergghhh… Qistina pnya lagi dasyat… memula kt kaki, pastu kat siku, kat mana² pon bole.. =P huhu.. x sure laa minah kenit lagi sorang tu dah okeh ke tidak.. dah ler ade asma.. kesian kan? =]

 

080320102413

 

so, doc cuma bagi krim sapu NEOSAFE ngn antibiotik pahit giler tu jek.. krim sapu tu nmpknye ade menunjukan perubahan.. antibiotik tu? haram di luek kan balik ubat tu.. tp mmg pahit giler dol.. x caye, meh dtg umah try ubat tu!

 

alhamdulillah laaa.. ehhh! belum leh tarik napas lega lg neh.. kene tggu lagi seminggu dua okeh.. risau gak.. sbb mende neh berjangkit.. jadi kene kuarantin dulu kt umah.. kalo bawak kuar pon, kene perhati bebetul minah kenit neh.. huhu!

 

okeh, itu saje.. jom berdoa makan bersama² biar anak² ini cepat sembuh.. aminn

4 comments:

Zety Zin said...

oh bukak sampai malam ke? baru tau. hehe. kat situ kalau waktu siang kereta parking sampai tepi2 jalan kan.

jajazuzu said...

smpai mlm dia bukak La?

lerrr...sumpah tak tau.

azila raffie said...

haah... x sanggup laa kalo nk p siang² hari.. hehehhh

Fid said...

salam
off topik
anda beautiful sila terima
http://yuitsumuni.com/2010/03/28/beautiful/