Tuesday, February 23, 2010

Polis saman

Salam..

ada 2 saman atas mr.Green yg blom berbayar.. hehe!

ni suma gara² apek kedai moto tu xmo renewkan roadtax..

katanya ada saman lorh.. kasi settle dulu, baru bole renew..

bila tnya saman keta ke moto, katanya xtaw plak.. hek elehh...

cheiittt!

itu saman mmg kitaorg tau laa... satu speedtrap 2007, satu lg saman parking 2008..

ingtkan saman moto ke hapa.. hilang akalkah moto yg stakat bawak p balik kije tu nk kene saman?

tp rasa pelik gak.. sbb roadtax keta selamber badak jek bole.. xde problem pon..

baru jek renew neh.. dandan plak roadtax insurance moto xbleh..

x bleh blah btol laa..

owhoo ko Gemuk... xnk tolong kitaorg lg ek...

laki aku tu dari zaman bujang sampai dah kawin ni beli moto kt tmpat ko taw..

mentang² kitaorg dah abeh bayar installment, suh tolong renewkan pon xnak ek..

xpe..xpe..

arini, sbb x puas ati, pepagi lagi gigih menaip Polis Saman *****63 , send ke DAPAT..

suh dia anta detail ke email, akhirnya yg dapat, tetap 2 saman sahaja..


sila BAYAR!

=P

5 comments:

[-suziey-] said...

cik jeela..pls confirm attendance for blogger's famili day ok..dateline to confirm 24th.. (tlg smpaikan pesan pd jujuzaza yek..btl ke eja ni:D)

shila ariff said...

salam, nak komen skit leh tak??

saya pun ada satu saman speed trap gak..sejak tahun 2007 tau..masa tu ayah saya yg bwk keta saya tu..tapi nasib baik masa bayar roadtax..boleh lepas..heeee...

azila raffie said...

k.suziey : done! =]

shila : salam²! bole aje.. =]

tu laaa pasalnyer.. saman ni dah berkurun.. baru jek lepas renew roadtax keta neh bulan doblas 2009.. lepas jekkk.. xde prob ape pon.. ni nk renew roadtax moto plak, x bleh.. rasanya apek tu tipu kitaorg kot... motip utama : malas! hampagas pnya apek.. gagaggaga~~~

sWeEtDaRLinG said...

bayar roadtax kat myEG jer...

azila raffie said...

baik kak.. pasni bayar kt myEG saje.. hehe..