Tuesday, February 24, 2009

Pokok Celaka vs M.A.B


hari mggu baru ni xde g memane pon sbb pak pecHo kije.. huhu!!
jadinye pepagi lg dh gerak dr P.Alm g umah nenek dengan tujuan utk melepak je ler.. =P


pagi isnin kt opis, dpt parcel dr kak sal. hehe, sy order Maajun Anggun Bestari (MAB) kt dia. mekaseh ye kak sal.. abis yg ni, nnt sy order by C.O.D je laa ek.. umah kite dekat² ctu jek. hehehe


mekaseh kt ko laa ye Ja.. aku pnya ler google bagai nk rak carik buah ke bunga celaka what ever laa nama dia, yg kuar sume cite celake jek. hampes btl.. diulang lagi skali, namanye pokok celake ye. nama saintifik :Plumbago zeylanica a.k.a Derhaka Mertua. seram wooo... xmo aku laa Ja weh.


tp xpe ler, atleast dh jumpa MAB ni, x pyh ler susah² nk carik pokok celake tuh.. ye laa kan, MAB ni pon serba-serbi ado.. yg paling best UNTUK KURUS!! yeahh.. arini jam 1030am start mkn makjun tuh. alahai rasanya...nk terkeluar balik air nescafe gue.. hahaha!!!

sesape yg nk tau lebey lanjut psal MAB ni, leh ler jenguk² kt cni ek.. http://www.salbeautyhealth.com/estore/

note : haluuu...mamaErfan ape citer? bape kilo sudah turun? =P

10 comments:

Mummy Dasy said...

betul ke berkesan... harus tanya en. Google pasal ubat ni hehee

jajazuzu said...

wakakakkakakk...takut yer? dah nama pun CELAKA. sindri mau igt la.



weh, aku x pos form LLP tu. wahahaahahhaa...aku kan benci pos² form ni. sehari je aku semngat, ari kedua aku dah cmpak mana ntah form tu. len kali ko la yg tlong isi utk aku weh..aku super over de bizi nih! sekali isi form + pos aku upah ko 1 beger king. amacam?

tHrEE oF us said...

Mummy Dasy: MAB tu insyaAllah berkesan.. tp kalo pokok cilake tu, x pasti le plak ye.. =P

jajazuzu: yelaa aku hengat le ni

aku pon tarak isi LLP tu.. malas aku kalo bab menulis² ni. tgn ni dh besa menaip jek, bile kene mnulis jadi batu plak dia. hahaa!! ko nk offer 1 jek beger king? satu?? ONE only?? helloww... aku ni bkn single ye.. dkt ngn aku ni ada 2 mulut lagi nk beger king tu.. hahahaa!!

Beautiful Disaster said...

aiyok seramnye dgr name bunge ni. tp bunge nye cantik. die xde story ker nape bunge ni dpggl bunge celaka or derhaka mertua?

tHrEE oF us said...

Beautiful Disaster : aiyaa.. nnt laa sy wat research pasal pokok cilake tu ye... dh ler seram.. jgn kene kejar ngn malika (anak betong) dh ler =P

mama erfan said...

mab tu rasenye bagus la..advice u all makan mab untuk yang nak merancang keluarga, dengan syarat makan ikut aturan dan kene disiplin..yang penting blh kurus..haha

ibu_uwais_ameenah said...

ia ke boleh kurus?? nak jugakkk...

tHrEE oF us said...

mama erfan : yea!! yang penting kurus

ibu_uwais_ameenah : iye.. sy beli kt kak salmi tau.. dia dok kt astana nun... try laa tnya dia nnt ye...

ibu_uwais_ameenah said...

uhhh yea?? astana alam??

faiby23 said...

hehehe terkejut dgr perkataan celaka.. nama pokok rupenye hehe :P