Wednesday, April 3, 2019

Part 2 Padang-Bukittinggi

Halu..

Wahhh! Korang sambung baca ke? Tak caye pulak acik zila.. terima kasih korang sebab sudi baca.. ❤❤

Ok, ada yg tanya kenapa atok Mat tak ikut sekali?
Huu.. bukan apa, atok tak larat nak jalan jauh.. pakai tongkatkan. Lagipun ini 1st time bagi kami ke luar negara.. insyaAllah akan diusahakan di trip lain ya!



Alhamdulillah cuaca sgt elok. Since perjalanan tak ada jauh sangat, jadi kami tak order makan. So kita ambil bau saje laaa makanan yang orang org order... hahah! Perut kriokk..kriokk!

Oh! di tengah2 perjalanan, dorang akan beri 1 kertas utk kastam declaration.. nasib tak dibuang.. isi je tempat kosong tu semua.. 1 family 1 kertas. Since we all pegi dgn mak, jadi 2 kertas ler nak kena isi.. heh! Nnt masa dah touch down, kertas tu kena bagi sekali dkt kastam masa nak keluar dari airport.



Lagi 1, masa nak cop passport tu, imigresen akan tnya buat apa dtg ke sini, jawab aja "mahu berlibur ibuk". Heheh!

Pemandangan sangaattt cantik tau dari atas.. siap ada pulau kat tengah2.  Dah mcm mata pulak bila tgk lama2.. hah!



Selamat datang ke daerah Minangkabau!




Next!

Note: since acik zila dah lama tak menaip, so posting adelah berperingkat ya.. sila tunggu jgn lari. Haha!






No comments: