Sunday, March 26, 2017

Oksigen

Haaa...

Ni cerita hujung bulan lepas dgn minggu lepas pnya..
Back to back gituu...



Motif sebenar nak ngikut ayahnye si putri ni.. alang2 pi bercuti sekali la... worang kata short vaccay gituu.. haha!

Gigih tau si putri nak ikut walopon 1st trip dah rentung giler sbb mandi kolam.. baru nak ceroh sikit, masuk hutan balik.. makin rentung laaa... aiyaaa!

Okk.. Bernam Jaliey tempat yg kami pegi ni still baru lagi.. chalet in the hutan ye puan2.. kira2 30minit dari jalan besor dgn menaiki kenderaan 4x4 saje ye.. jalannye separa bertar.. yg lain tanah merah berbatu bata.. tp kalo konpiden level tu tinggi, nak guna keta biasa pon boleyyy.. sebab ehh, ade je moto eskrem masuk sampai dlm hutan ni.. nak niaga punya pasal kann.. haa!

Owh ya, kolamnye bukan air klorin mcm swimming pool kat hotel2 or kondo2 tu ye.. ini betul2 asli dari air sungai.. even dlm chalet pon ko akan mandi air dari sungai ye.. ehh.. ko jgn tanya nama sungai ape ye.. da konpem2 laa Sungai Bernam.. haihhh!



Tempat ni sesuai utk mereka2 yg nk berehat kok! Signal henpon mmg xde ye puan.. kalo ade tu, anda sgt bernasib baik! Heheh! Dekat sini, elektrik dijanakuasakan dgn generator.. kalo tetiba black out tu, bkn tnb potong line, dan bukan sebab org curi kabel ye.. sbb ehh minyak generator da abis laaaa.. hahah! Jadi  sila standby lampu suluh masing2 ya..

Yg bestnya jugak dkt sini selain dr sejuk mcm kat tanah tinggi, kat sini jugak xde nyamuk ye.. tak caye? Sila laa cuba dtg sini okeh.. gituu..  😍😍 ni bkn iklan okeh.. cuma berkongsi pengalaman je sambil2 update blog.. hahah! Bila lagi ye dok?

Okehhh.. babaiii n happy weekend!

No comments: