Wednesday, May 11, 2011

Habbatus Sauda @ Jintan Hitam


As-salam..

meh cni nk kenalkan ngn Habbatus Sauda / Jintan Hitam ni..huu... selama ni hanya kenal jintan putih ngn jintan manis jek.. haha! cuma baru² ni jek laa ter-bekenal-an ngn jintan hitam. nama glamer Habbatus Sauda ler..

Banyak info yg sy dpt tentang Habbatus Sauda (biji) ni, ye laa... sbb ade kene mengena ngn sy gak.. hormon tingtong. hahah! jadinye bila dapat tau Habbatus Sauda (biji) ni boleh tolong men-stabil-kan hormon dalam badan, gigih ler sy mencarinye.. tp kebanyakkannye jual dlm bentuk air atau jeli atau kapsul.. nda mau bahh... sy mau yg bentuknya seperti bijirin itu... yg blum diproses.. huhu!

dan alhamdulillah, masa sy tgh jalan² kat pasar karat, terpandang laa ke 1 booth yg ada jual Habbatus Sauda (biji). whooaaaa...ternganga sekejap! sbb x sangka akan jumpa.. huhu! ape lagi, rembat ler sebekas kan.. hahha! siap dapat free gift kurma 2 ketul. mekaseh kak.. heheh!

okeh, cara makan? ikut sukati.. haha! tp jgn lebih 7 biji.. huh?? sbb, jintan hitam neh panas... jenuh kan nk kira..dah ler cinonet giler.. hahah!

tau x, sblm ni sy dh delay period almost 3months.. dan bila sy amalkan Habbatus Sauda (biji) ni dalam 2 hari, esoknye tetibe jek bendera nippon.. ngeee!  




okeh, nak tau ape lagi khasiat Habbatus Sauda neh (sorry, x mampu nk menaip byk2.. huhu!), rerajinkan ler jari jemari tuh tnya makcik Google..

heheh!

p/s: kalo ade sesape yg nk tau kt mana booth hakak tuh, tnya jek laa saye ye.. sy bersedia berkhidmat.. hahah! bole? =P

daaaa...


Suka membaca? JOM dapatkan Majalah Digital Gen-Q sekarang!Klik disini Majalah Gen-Q Versi Digital


8 comments:

atan said...

salam..

sama ke dgn jintan hitam yg jual kat kedai india tu?

kat mana kedai akak tu..

azila raffie said...

salam atan,

x sure laa kt kedai india yg awk ckap tu ade jual ke x. tp kalo dah tokey kedai tu tunjuk jintan yg sama cam dlm pict tuh, betul laaa tuh...

yg sy beli ni bukan kt kedai la.. kt booth dalam pasar karat stadium s.alam.

=]

jajazuzu said...

La, sapa² pun bleh makan kan? gua malas nk gugel ni. nak try gak. mintak skit ko punya la. nnti aku bg free kurma sekotak. ahaks!

Anonymous said...

salm..mnx copy gambar lehx?

azila raffie said...

Silakannn... :)

Anonymous said...

salam, kedai india yang jual jintan hitam tu kat mana ye?..
mencari kedai india tu area shah alam ni

azila raffie said...

Assalam cik anon..

Maaf ye.. Ni mesti baca komen Atan tu ye? Sy xtau ler kedai india/mamak ade jual ke x sbb sy x beli kt situ.. 

Cuba try tanya kedai2 jamu or kalo area shah alam, bole je beli kat pasar karat ahad stadium shah alam, or pasar tani seksyen 17 pagi sabtu pun sy penah tgk ada jual kat sana.. 
Or nk senang, boleh je melawat mahnaz batu 3, macam2 ada.. Heheh! Harap dpt membantu..

Fara Mozafna said...

Tolong belikn kt boohth s.alam tu blh x? Cod.. x yah pos.. nnt kite jmpa.. 1 berapa ye.. sy puas cari area uma.. x de.. ape2 whatsapp sy 0126554338