Tuesday, September 8, 2009

Hati² bila g Shopping!

Salam Ramadhan..

Maaf sebab dekat 2 minggu x update blog.. hihi!! bizi wat kueh raye laa.. =P

Wahh.. pejam celik, kurang 15hari lagi nk raye dah.. lagi dekat nak raye, lagi sibuk org g shopping.. window shopping pon hade gak.. sy taun ni enggak shopping sakan mana sih.. pakai jek mana yg bole dipakai.. hihi!! bukan org tau pon kan..

Owhh.. tadi baru je check email yg di forwardkan.. dh basi pon email neh.. haha!! bulan lepas pnya laa.. =D tajuknye, 'Bahaya Selipar Getah'... tp rasanya sy nak tukar tajuknya ke 'Hati² Naik Escalator'.




Bukan ape, sy pernah melihat 'montot' seorg kanak² lelaki yg di'makan' oleh escalator. Kejadian ni berlaku 5-6 tahun lepas, masa sy kije kt 1 kedai di PAS. Budak lelaki ni dlm umur 6-7 tahun agaknya.. mungkin dia duduk kt escalator tu / terjatuh @ tersadung masa naik escalator. Yang pasti, 'montot' budak tu abih rabak + tersangkut kt bahagian atas escalator tuh.. mmg ngeri..

Sampai skang sy seriau bila tgk budak kecik yg dok berlari/ main² kt escalator.. huuu~~ even c Betty yg suka naik escalator tu pon sy suh Ayahnye dukung. Jadi, hati² laaa ye puan² suma..

Sekian, mekaseh..

6 comments:

Nana said...

penah tgk depan mata 2 insiden yg ank ngeri budak kecik tersepit kt eskelator.nsb baik xputus tangan

atty's said...

adoi..ngeri je tgk..

sWeEtdARLinG said...

uuhh takmo bayang montot carek... aduiiii siannya...

jajazuzu said...

dahtu kena beli selipar kayu la ni yek?

isabelle said...

uiks..sungguh ngeri.
btw dear, u r tagged.

kakyong said...

ngeri nyer baca kesah ni...memang bahaya lah..
mujur le tesco sini xde escalator..